داشتن الگوی غذایی صحیح ، از نکات اساسی قابل توجه در سفر است.

انتشار محتوا: ۲۷ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۰۴:۳۴:۰۰ قبل از ظهر


مسافرتهای خانوادگی می تواند مایه آرامش و تفریح باشد اما بی توجهی به نکات بهداشتی علاوه بر ایجاد رنج و دلهره ، سفر را با تنش و نگرانی همراه خواهد کرد ، در حالی که با رعایت نکات ساده می توان سفری خوب و دلپذیر داشت.



معاون بهداشتی دانشگاه گفت: غذا به عنوان منبع تولید انرژی ، در صورت آلودگی می تواند منشأ بیماری های مختلفی از جمله بیماریهای گوارش و مسمومیتهای غذایی گردد. دکتر محمد صادق علیمردانی با بیان اینکه باید در طول سفر ، بطور متناسب ، متعادل و متنوع از تمام گروه های غذایی استفاده کرد ، افزود: بهترین نحوه تغذیه در سفر خوردن مواد غذایی تازه است زیرا امکان نگهداری غذای پخته به صورت سالم بیش از دو ساعت در دمای اتاق وجود ندارد. وی ، بر مصرف روزانه حدود دو تا سه لیوان شیر یا ماست تأکید کرد و افزود: مصرف ماست تازه از بروز بسیاری از عفونت های روده ای مولد اسهال جلوگیری می کند. دکتر علیمردانی افزود: همچنین در طول سفر برای جلوگیری از کم آبی و یبوست ، باید حداقل روزانه 6 تا 8 لیوان مایعات مصرف کرد. وی تصریح کرد: مسافران باید سعی کنند به میزان لازم آب سالم ( آب جوشیده شده یا معدنی ) به همراه داشته باشند و از مصرف آب چشمه و یا هرگونه آب دیگری که اطمینان به بهداشتی بودن آن وجود ندارد ، خودداری نمایند. معاون بهداشتی دانشگاه ، استفاده از میوه های شسته شده به عنوان میان وعده به منظور جلوگیری از یبوست ، استفاده از میوه های خشک به دلیل نگهداری آسان ، اجتناب از خوردن غذا در رستوران های غیر بهداشتی و غیر مطمئن ، پرهیز از مصرف سوسیس ، کالباس ، همبرگر ، سالاد الویه ، کباب کوبیده و نوشابه های گازدار و خودداری از خرید و مصرف محصولات لبنی محلی و انواع پیراشکی و تنقلات از اغذیه فروشی های بین راهی را در طول سفر ضروری دانست.
وی افزود: همچنین باید از مصرف غذاهای کنسروی که دارای برآمدگی و فرورفتگی است ،  خودداری و قبل از مصرف حتماً آن را بیست دقیقه جوشاند. وی خاطر نشان کرد: در صورت بروز مسمومیت های ساده با مصرف آب ، پودرO.R.S  و مصرف مواد غذایی مانند ماست و دوغ می توان فرد مبتلا را بهبود بخشید.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس