رعایت تدابیر غذایی راهکاری در دسترس، کم هزینه و موثر برای سالم پیر شدن است

انتشار محتوا: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۰۱:۰۰ بعد از ظهر

مسئول سلامتکده طب سنتی دانشگاه در همایش مردمی آلزایمر بر مصرف مواد غذایی کم حجم، باکیفیت و تعداد دفعات زیاد تاکید کرد و گفت: رعایت تدابیر غذایی راهکاری در دسترس، کم‌هزینه، موثر و با پذیرش خوب برای حل بسیاری از مشکلات فرد است که او را به سمت سالم پیر شدن سوق می دهد.



به گزارش وب‌دا، دکتر حسین محمدزاده‌مقدم در این همایش که در تالار شهید دکتر چمران دانشگاه برگزار شد، گفت: حکما با دید کل‌نگر، شش اصل آب و هوا و محیط زیست، حالات روحی و روانی، دفع مواد زائد از بدن، حفظ مواد ضروری برای بدن، خواب و بیداری، ورزش و استراحت و خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها را برای زندگی سالم و درمان بیماری‌ها ضروری می‌دانستند.
وی با بیان اینکه از دیدگاه طب ایرانی تدابیر مختلفی برای سالمندان بر اساس مزاج آن‌ها وجود دارد که باید به آن توجه کرد، ادامه داد: حجامت در افراد بالای 60 سال منع شده است و در صورت ضرورت، خون‌گیری باید فقط به تشخیص پزشک صورت گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه، با تاکید بر ضرورت اجتناب از مصرف ترشی‌ها به ویژه سرکه، توصیه به ماساژ، حمام معتدل و انجام ورزش مناسب و پرهیز از گرسنه خوابیدن، اظهار کرد: شام وعده غذایی مهمی است که باید سالمندان به آن توجه کنند و البته این وعده غذایی باید کم حجم و باکیفیت باشد.
دکتر محمدزاده‌مقدم، عدم مداومت بر مصرف یک غذا و استفاده از غذاهای مختلف در رژیم غذایی را توصیه کرد و افزود: غذاخوردن باید هنگامی صورت گیرد که معده از غذای قبلی به طور کامل خالی شده باشد و قبل از سیری کامل نیز باید دست از غذاخوردن کشید.
وی، پرهیز از پرخوری، عدم مداومت بر مصرف یک غذا، پرهیز از فعالیت بدنی شدید یا حالات بدنی و روحی شدید، پرهیز از نوشیدن آب همراه یا بلافاصله بعد از غذا و توجه به وعده‌های غذایی را از جمله توصیه‌های غذایی طب ایرانی برای پیشگیری از بیماری‌های مختلف بیان و ابراز کرد: باید وعده‌های غذایی خود را با فصول مختلف سال منطبق کنیم چراکه میزان روز و شب و دما و حرارت متفاوت می‌شود و از این‌رو باید گرمی و سردی غذاها با توجه به فصول مختلف سال تغییر کند.
مسئول سلامتکده طب سنتی دانشگاه با بیان اینکه در طب سنتی از لفظ نسیان برای کاهش حافظه استفاده می‌شود، تصریح کرد: مصرف مواد غذایی مثل زرده تخم مرغ نیم برشت یا عسلی، آبگوشت با گوشت بره، نان خوب پخته شده، مغزها همچون بادام، فندق، انجیر خشک و مویز، شیر، حلیم گندم، نخودآب و سبزیجات که گرما و رطوبت لازم را به سالمندان بدهد، در پیشگیری از بیماری‌ها مفید و موثر است.
دکتر محمدزاده‌مقدم، خوردن سیب ترش، زیاده‌روی در مصرف گشنیز، باقلا، لوبیا، قارچ و... و مصرف زیاد پیاز و سیر خام را موجب بروز نسیان دانست و گفت: مصرف زیاد پیاز و سیر خام باعث بخارزایی و در نتیجه ضعف مغز می‌شود.
وی، خواب کافی، ورزش و انجام فعالیت‌های بدنی، افزایش فعالیت مغزی با کمک خواندن، حفظ کردن و به یادآوردن مطالب، حضور در جمع دوستان و مجالس شادی، پرهیز از غم و استفاده از کوبیده گل‌ها و روایح خوشبو از جمله عطر گل سرخ، بهارنارنج و... را از جمله توصیه‌های کاربردی برای عدم ابتلا به نسیان عنوان و تاکید کرد: یکی از علل فراموشی در طب سنتی، سردی مغز محسوب می‌شود و از همین‌رو مصرف مواد گرم توصیه می‌شود.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس