توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه ای راهی برای کاهش مصرف نمك، شكر و روغن

انتشار محتوا: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۲۸:۰۹ قبل از ظهر
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به طرح بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و روغن گفت: توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه ای راهکار مناسبی برای کاهش مصرف نمك، شكر و روغن است.

به گزارش وب‌دا، دکتر مهدی کریمی نوقابی گفت: در بحث غذای سالم علاوه بر ایمنی باید به سلامت غذا نیز توجه شود و خطر اصلی در حوزه سلامت غذا، بالا بودن میزان مصرف نمک، قند و چربی در مواد غذایی است که سلامت جامعه را به شدت تهدید می کند.
وی توجه عمده به بحث غذای سالم را یکی از بهترین و موثرترین راههای کاهش آمار دیابت، فشار خون، چاقی و سرطان در کشور عنوان و اظهار کرد: امروزه بیشتر مرگ و میر انسان‌ها ناشی از بیماری‌های غیر واگیر است که تغذیه غلط و نامناسب نقش مهمی در بروز آن دارد.
دکتر کریمی نوقابی با اشاره به هدف اصلی سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر بیان کرد: چهار هدف اصلی و مهم سند 25- 25  سازمان جهانی بهداشت در خصوص مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مربوط به حوزه غذا و دارو است.
وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو با توجه به هدف سازمان بهداشت جهانی و سند ملی تغذیه و امنیت غذایی رویکرد توجه به كاهش ميزان قند، چربی و نمک را در محصولات غذایی و آشامیدنی تولیدی کارخانجات غذایی در دستور کار خود قرار داده است، ادامه داد: همه کارخانجات تا پایان سال 94 موظف به کاهش 30% این مواد در محصولات تولیدی خود نسبت به سال 1391 هستند و تلاش ما کاهش 50 درصدی چربی، قند و نمک در این گونه محصولات است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد یکی از راهکارهای موثر در زمینه کاهش مصرف قند، نمک و چربی در محصولات غذایی را انتخاب آگاهانه مردم با استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای یا در اصطلاح عامه چراغ راهنمایی تغذیه عنوان کرد و افزود: توجه به این امر می تواند مردم را نسبت به مصرف این مواد حساس تر نموده و جامعه گامی به سوی انتخاب سالم‌تر بر دارد.
دکتر کریمی نوقابی از محصولات غذایی با نشانگرهای سبز رنگ به عنوان بهترین، سالم ترین و مناسب ترین انتخاب از حیث تغذیه ای یاد و اظهار کرد:  نشانگرهای سبز رنگ به معنای وجود مقادیر اندک قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس بوده و این به معنای آن است که مصرف آن برای افرادی که محدودیت مصرف آن ماده را دارند، ضرری ندارد و نشانگرهای نارنجی رنگ به معنای مقادیر متوسط، از شاخص های مورد نظر در مواد غذایی به معنای این است که کسانی که محدودیت مصرف آن ماده را دارند، باید در مصرف آن احتیاط کنند.
وی وجود نشانگرهای تغذیه ای با رنگ قرمز بر روی محصولات غذایی را به معنای وجود مقادیر زیاد قند، چربی، نمک یا اسیدهای چرب ترانس عنوان و ابراز کرد: به کلیه افراد جامعه توصیه می شود مواد غذایی با نشانگرهای تغذیه ای قرمز رنگ به صورت محدود استفاده شوند و در مواردی که رنگ نشانگر دو فرآورده غذایی در خصوص یک شاخص تغذیه ای یکسان باشد لازم است مصرف کنندگان به میزان آن بر حسب گرم توجه نموده و محصولی را که مقدار کمتری از آن شاخص در هر سهم را دارا است، انتخاب نمایند.
وی با بیان اینکه همه محصولات غذایی بسته بندی شده دارای پروانه ساخت با هر رنگ نشانگر، سالم و بهداشتی است، تاکید کرد: درج نشانگر یا چراغ راهنمای تغذیه ای بر روی محصول، به منظور کمک به مصرف کننده در بکار گیری انتخاب های بهتر و مناسب تر از حیث تغذیه ای متناسب با شرایط جسمانی، نیازهای تغذیه ای و میزان تحرک و فعالیت های بدنی است.
دکتر کریمی نوقابی گفت: تاکنون حدود 80 درصد محصولات واحدهای تولیدی تحت پوشش معاونت غذا و داروی گناباد مشمول درج نشانگرهای رنگی، مبادرت به اصلاح برچسب کرده اند و تا پایان سال 94 کلیه محصولات مشمول درج نشانگرهای تغذیه ای، برچسب های بسته بندی محصولات خود را اصلاح خواهند کرد.
تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس