کارگاه آشنایی با برچسب گذاری مواد غذایی و نحوه درج نشانگرهای تغذیه ای برگزار شد

انتشار محتوا: ۸ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۰:۰۰ قبل از ظهر

کارگاه آشنایی با برچسب گذاری فرآورده های غذایی و نحوه درج نشانگرهای تغذیه ای با حضور مسئولین فنی کارخانجات تولیدی مواد غذایی و کارشناسان معاونت غذا و دارو در سالن زکریا برگزار گردید.



به گزارش وب‌دا، دکتر مهدی کریمی نوقابی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این کارگاه در خصوص اهمیت درج نشانگرهای رنگی برای اصلاح الگوی مصرف و بهبود رفتارهای تغذیه ای مطالبی ارائه کرد.
وی ضمن تأکید بر لزوم استفاده از این برچسب ها با رعایت حفظ حقوق تولید کننده و مصرف کننده گفت: الصاق این نوع برچسب ها جهت ارتقاء  سلامت مصرف کنندگان و بهبود رفتارهای تغذیه ای می باشد و کارخانجات تولیدی لازم است برابر ضوابط و اهداف جاری سازمان غذا و دارو نسبت به یادگیری و عملی نمودن آن در واحدهای تولیدی اقدام نمایند.
در ادامه مهندس اکبر حاجعلی مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، ضوابط برچسب گذاری محصولات غذایی را تشریح نموده و ضمن اهمیت درج نشانگرهای رنگی تغذیه ای، مباحث فنی محاسبه و درج صحیح نشانگرهای تغذیه ای را بیان نمودند.
در این دوره آموزشی ضمن تشریح کامل دستورالعمل اجرایی برچسب های مذکور، نحوه محاسبه پارامترها بصورت کارگاه عملی با مثالهای مختلف بررسی شد و قبل از پایان کارگاه بین حاضرین در جلسه به صورت کتبی امتحان برگزار گردید.
ضمنا با توجه به اینکه بخش مقدار سهم های مواد غذایی مختلف در آخرین ضابطه برچسب گذاری مواد غذایی به زبان انگلیسی درج شده بود، جهت بهره برداری، فایل ترجمه شده آن به همراه لوح فشرده مطالب ارائه شده در کارگاه در اختیار مسئولین فنی قرار گرفت.
شایان ذکر است نشانگرهای رنگی تغذیه ای جهت آگاهی سریع مصرف کننده از میزان قند، چربی و نمک، اسید چرب ترانس و انرژی می باشد که با توجه به میزان آیتم ها در سه رنگ قرمز، نارنجی و سبز مشخص می گردد و با توجه به الزام درج چراغ راهنمایی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی، کارخانجات تولیدی این محصولات در زمان صدور پروانه ساخت جدید ملزم به ارائه برچسب نشانگر رنگی تغذیه ای می باشند ودر زمان تمدید پروانه‌ها، با اخذ تعهد ملزم به درج نشانگر رنگی تغذیه ای در زمان بندی مشخص می باشند به نحوی که باید در نهایت تا پایان سال 94 کلیه محصولات غذایی ارائه شده به مصرف کننده دارای نشانگر رنگی تغذیه ای باشند.
درحال حاضر در کلیه کارخانجات تولیدی تحت پوشش دانشگاه روند درج نشانگرهای تغذیه ای مطابق برنامه زمان بندی اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در حال اجرا می باشد.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس