به گزارش وبدا، دکتر رضا احمدی در این همایش که در تالار اجتماعات شهید دکتر چمران برگزار شد با تاکید بر لزوم جامع نگری سیاستهای جمعیتی گفت: گرچه وزارت بهداشت پیشروترین وزارت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است اما این مهم نیازمند همکاری همه وزارتخانهها است.
وی فرهنگ سازی را برای تحقق اهداف این قانون ضروری برشمرد و تصریح کرد: برای تحقق سیاستهای مقام معظم رهبری در حوزه جمعیت و دورشدن از خطر سالمندی جمعیت کشور نیازمند فرهنگ سازی گسترده در این حوزه هستیم تا عموم جامعه از دورنمای رشد منفی جمعیت آگاه شوند.
میزان خام موالید در گناباد 16.7 به ازای هزار نفر جمعیت است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد میزان خام موالید در گناباد را 16.7 به ازای هزار نفر جمعیت بیان و اظهار کرد: میزان باروری کل (TFR) که بیانگر تعداد فرزندانی است که یک زن به طور متوسط در دوران بارداری خود به دنیا می آورد در کشور 1.65 است در حالی که این نسبت در شهرستان گناباد 1.9 و در شهرستان بجستان 1.7 است.
دکتر احمدی افزود: بررسی روند موالید در شهرستان گناباد نشان میدهد این رقم از 1837 مورد در سال 1389 به 1591 مورد در سال 1400 و 1321 مورد در سال 1401 کاهش یافته است.
وی در ادامه به تشریح گزارشی از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی در راستای اجرایی سازی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال 1401 پرداخت و گفت: در این راستا قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه تشکیل و جلسات آن به صورت مستمر برگزار شد. همچنین 7 کارگروه تخصصی ذیل این قرارگاه فعالیت داشتند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به اینکه 81 درصد مصوبات قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه به طور کامل اجرایی شده است، گفت: موارد اجرایی نشده هم در واقع یا اصلا در دانشگاه وجود ندارد و یا مستلزم پیگیری و زمان و تامین اعتبار مورد نیاز است.
تقدیر از 150 نفر از اساتید، کارکنان و دانشجویانی که در سال 1401 ازدواج کرده یا صاحب فرزند شدند
دکتر احمدی، تشویق کارکنان و دانشجویانی که ازدواج کرده یا صاحب فرزند شدهاند را از جمله مصوبات اجرایی شده عنوان و اظهار کرد: در همین راستا 120 نفر از پرسنل و 30 دانشجوی دانشگاه که در سال 1401 ازدواج کرده یا صاحب فرزند شدند مورد تقدیر قرار گرفتند. پارسال هم از 140 نفر از کارکنان و دانشجویان با اهدای لوح تقدیر و هدیه تجلیل شده بود.
وی ادامه داد: امسال با توجه به سیاستهای وزارت بهداشت علاوه بر پرسنل و دانشجویان، بهورزانی که در جمعیت تحت پوشش خود دارای افزایش جمعیت بودند نیز مورد تشویق قرار گرفتند. همچنین از کارکنانی که دارای 4 فرزند به بالا هستند هم به عنوان " خانواده های باشکوه " با اهدا لوح سپاس و هدیه تجلیل شد.
85 درصد موارد ناباروری با امکانات و تجهیزات مرکز درمان ناباروری سطح 2 قابل درمان است
وی راهاندازی مرکز درمان ناباروری سطح 2 را یکی از اقدامات انجام شده در راستای ماده 41 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بیان کرد و گفت: 85 درصد موارد ناباروری با امکانات و تجهیزات این سطح قابل درمان است و فقط حدود 20درصد موارد نیاز به سطح 3 که I.V.F است دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد ادامه داد: در حالی که برای هر مرکز استان یک مرکز سطح 3 در نظر گرفته شده است ولی هم اکنون 109 مرکز سطح 3 در کشور وجود دارد که سه برابر پیش بینی انجام شده است.
شناسایی 570 زوج نابارور در دانشگاه علوم پزشکی گناباد
دکتر احمدی با بیان اینکه بر اساس آمارهای اعلام شده حدود سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس آمار 570 زوج نابارور در دانشگاه علوم پزشکی گناباد شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ابتدای سخنان خود، جمعیت جوان را از عوامل مهم اقتدار هر کشور عنوان و اظهار کرد: سرمایه انسانی از عوامل مهم توسعه یافتگی و پویایی اقتصاد کشور است.
میزان باروری کل (TFR) از 6.3 در سال 1365 به 1.65 کاهش یافته است
دکتر احمدی با بیان اینکه از آغاز دهه 70 کارشناسان جمعیت اعلام کردند که تمامی شاخصهای جمعیتی در کشور رو به افول است، گفت: متاسفانه میزان باروری کل (TFR) از 6.3 در سال 1365 به 1.65 کاهش یافته است.
وی با تشریح دلایل و عواملی که موجب تدوین قانون کنترل جمعیت و تنظیم خانواده در دهه 60 شد، گفت: گرچه دو برابر شدن جمعیت در 10 سال، وضعیت بهداشتی و همچین وضعیت اشتغال و اقتصاد پس از جنگ موجب حرکت به سمت کنترل جمعیت شد ولی باید در ادامه با پایش وضعیت موجود اصلاح و متوقف میشد که متاسفانه ادامه یافت.
دکتر احمدی تصریح کرد: سال 1393 در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سالهای گذشته سیاستهای کلی «جمعیّت» از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ و تاکید شد که با هماهنگی و تقسیم کار بین ارکان نظام و دستگاههای ذیربط در این زمینه، اقدامات لازم با دقّت، سرعت و قوّت صورت گیرد که در نهایت سال 1400 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با 73 ماده، 81 تبصره و 236 تکلیف قانونی تصویب شد.