22 مرداد؛ روز ملی تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی

اهمیت و جایگاه مشارکت‌های مردمی در ارتقای سلامت جامعه

انتشار محتوا: ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۲۱:۴۹ بعد از ظهر
مجمع خیرین سلامت، داوطلبین و سفیران سلامت و مرکز مردمی نفس از جمله مراکزی هستند که با جلب مشارکت مردمی و جذب کمک‌های خیرین، دانشگاه‌های علوم پزشکی را در راستای ارتقای خدمت سلامت یاری می‌کنند.
m

به گزارش وب‌دا، سازمان‌های مردم نهاد در حوزه سلامت به عنوان ظرفیت پنهان ارتقای سلامت جامعه شناخته می‌شوند و نقش مهمی در آگاه سازی و شناسایی مشکلات مردم دارند
دانشگاه علوم پزشکی گناباد در حمایت از توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردمی و در راستای رسیدن به این هدف والا اهتمام ویژه‌ای دارد که می‌توان به مجمع خیرین سلامت، داوطلبان و سفیران سلامت و مرکز مردمی نفس اشاره کرد.


کمک هفت هزار و 250 خیر به مجمع خیرین سلامت دانشگاه
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت دانشگاه با بیان اینکه این مجمع از سال 1389 فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: در این مدت هفت هزار و 250 خیر عزیز با کمک به این مجموعه حوزه سلامت را یاری کرده‌اند.
محمدجان نیکپور افزود: اهدا 39 قطعه زمین به متراژ 51 هزار متر مربع، اهدا حدود 1000 مورد تجهیزات پزشکی و غیرپزشکی، احداث 29 پروژه ساختمانی بهداشتی و درمانی با 9 هزار مترمربع زیربنا، اهدای شش ساختمان با 2500 مترمربع زیربنا و پنج هزار مورد کمک در قالب کمک‌های مومنانه از جمله اقداماتی بوده که با کمک‌های خیرین سلامت انجام شده است.


فعالیت 500 داوطلب سلامت و حدود 11 هزار سفیر سلامت در حوزه تحت پوشش دانشگاه
سلامتی حق و مسئولیتی همگانی و محصول مشترک دولت‌ها و ملت‌ها است. در کنار نقش دولت در توسعه سیاست‌های حامی سلامت، عدالت و توسعه پایدار در کشور و فراهمکردن امکان زندگی سالم و عادلانه، مردم هم می‌توانند با انتخاب گزینه‌های سالم زندگی، سلامت را به عنوان یک ثروت حفظ کرده و بهبود بخشند و این امر، نیازمند آن است که سواد سلامت مردم ارتقا یافته و آنها توانایی مسئولیت‌پذیری و انجام مهارت‌های خودمراقبتی داشته باشند. داوطلبین و سفیران سلامت از جمله گروه‌های مردمی هستند که در راستای ارتقای سلامت جامعه تلاش می‌کنند.
داوطلبین سلامت همچون حلقه‌ای تاثیرگذار بین نظام سلامت و جامعه فعالیت می‌کنند و با شرکت در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی مراکز خدمات جامع سلامت، آموخته‌های خود را به 50 خانوار تحت پوشش خود منتقل می‌کنند.
سفیران سلامت هم پیشتازان همیاری عمومی هستند که در راه مشارکت مردم در تامین و ارتقای سلامتی قدم گذاشته‌اند و با فراگرفتن آموزش در زمینه پیشگیری و ارتقای سلامت، درمانهای اولیه و توانبخشی، مسئولیت مراقبت از سلامت خود و خانواده را به عهده می‌گیرند.


 کارشناس مشارکت‌های اجتماعی دانشگاه، ایجاد رفتارهای سالم و انتقال مفاهیم بهداشتی را از جمله اهداف داوطلبان سلامت عنوان کرد و افزود: فعالیت برنامه کشوری داوطلبین سلامت از سال 1373 با جذب 40 نفر در دانشگاه علوم پزشکی گناباد آغاز شد که در حال حاضر این تعداد به بیش از 500 داوطلب سلامت در شهرستان‌های گناباد و بجستان رسیده است.
مرضیه علیشاهی افزود: سفیران سلامت پیام آوران بهداشتی هستند که از سال 1394 با تعداد حدود 10 هزار و 760 نفر فعالیت خود را با دانشگاه شروع کردند و به عنوان پیام آور برای خانواده‌های خود، مفاهیم سلامتی را از همکاران ما در مراکز خدمات جامع سلامت دریافت و به سایر افراد خانواده منتقل می‌کنند.


مرکز مردمی «نفس» مرکزی برای نجات جنین‌های سالم در حال سقط 
مرکز مردمی نفس یکی دیگر از تشکل‌های مردمی است که با هدف نجات جنین‌های در حال سقط از سال گذشته در گناباد فعالیت خود را آغاز کرده است.
مدیر مرکز مردمی نفس با بیان اینکه این مرکز با هدف کمک همه جانبه به خانواده هایی که به علل مختلف مبادرت به سقط جنین می کنند، ایجاد شده است، گفت: مرکز مردمی نفس با حمایت بسیج جامعه پزشکی فعالیت خود را از سال 1401 آغاز کرد.
زهرا عطارباشی با بیان اینکه در سال گذشته موفق به نجات هشت فرزند شدیم، گفت: خوشبختانه امسال هم با شناسایی و حمایت از مادران تا کنون 24 زایمان داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در این طرح با همکاری پزشکان متخصص زنان، افرادی که قصد سقط جنین دارند شناسایی و به مرکز "نفس" معرفی می شوند تا با حمایت‌های همه جانبه خانواده را در حفظ فرزند یاری کنند.


تشکل های مردمی در صورت تقویت، ساماندهی و بکارگیری هدفمند می‌توانند نقش مهمی در یاری رساندن به مردم ایفا کنند.

گفتگوی تصویری این گزارش را اینجا ببینید:
 

گفتگوی تصویری درباره فعالیت‌های مجمع خیرین سلامت، داوطلبین و سفیران سلامت و مرکز نفس
تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس