در راستای تربیت تسهیل‌گر جوانی جمعیت برگزار شد؛

دوره آموزشی ایران جوان ویژه کادر بهداشتی، مبلغین و فعالان مردمی جمعیت در گناباد برگزار شد

انتشار محتوا: ۲۱ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۰۱:۵۹:۴۵ بعد از ظهر
دوره آموزشی ایران جوان با هدف تربیت تسهیل‌گر جوانی جمعیت ویژه پزشکان، مراقبین سلامت، بهورزان، روان شناسان، مبلغین و فعالان مردمی جمعیت در گناباد برگزار شد.
javani jamiyat

به گزارش وب‌دا، دوره آموزشی تربیت تسهیل‌گر جوانی جمعیت به همت دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با همکاری بنیاد کرامت رضوی در تالار شهید دکتر چمران دانشگاه برگزار شد.
حجت‌الاسلام محمدتقی شفیعی نویسنده کتاب «کابوس سالمندی» به عنوان مدرس این کارگاه آموزشی به بیان تجربیات و دانش خود در زمینه جمعیت پرداخت و پس از ارائه مباحثی در خصوص جریان شناسی و تاریخچه حوزه جمعیت، بخشی از آسیب‌های فردی، اجتماعی و امنیتی کاهش جمعیت را بیان کرد.

حجت‌الاسلام شفیعی با اشاره به روند جمعیتی ایران و خطرات پیری آن تصریح کرد: در سال‌های اول انقلاب، نرخ رشد جمعیت‌ کشور حدود ۳ درصد بود؛ به این معنا که جمعیت سالانه حدود سه درصد نسبت به سال قبل افزایش می‌یافت، اما از اواخر دهه ۶۰ این درصد کاسته شد و این رقم در ابتدای ورود به دهه ۸۰ به حدود ۱.۵ درصد رسید و در سال ۱۳۹۸ رشد جمعیت کشور برای اولین بار به کمتر از یک درصد تنزل یافت. نرخ رشد جمعیت در سال ۹۹ به ۶ دهم درصد رسید و این امر حاکی از آن بود که ایران در حال افول جمعیتی قرار دارد.

وی با بیان اینکه استمرار کاهش میزان زاد و ولد از یک سو و کاهش نرخ مرگ و میر و افزایش امید به زندگی از سوی دیگر منجر به انباشتگی تدریجی جمعیت در دوره‌های سنی بالاتر می‌شود، تصریح کرد: با کاسته شدن سهم جمعیت جوان از کل جمعیت، سهم سالخوردگی کشور افزایش می‌یابد که این پدیده عوارض و پیامدهای بسیاری به همراه دارد.

حجت‌الاسلام شفیعی افزود: کاهش نیروی کار، کاهش سطح درآمد خانوار، کاهش سطح نوآوری، کاهش سطح تولید، افزایش بار مالی، کاهش سرعت توسعه، کاهش تعداد جمعیت نخبگان، کاهش نیروی کار فعال جامعه، افزایش زمان خدمت سربازی، کاهش نشاط و پویایی نیروهای نظامی، کاهش نخبگان نظامی، ضعیف شدن بنیه دفاعی کشور، کاهش توان اقتصادی بین‌المللی، کاهش قدرت بین‌المللی، ایجاد شکاف نسلی، بالا رفتن سن ازدواج و تغییر نظام تربیتی خانوار بخشی از پیامدهای این بحران است.

شایان ذکر است، در کتاب «کابوس سالمندی» به واکاوی تحولات جمعیتی ایران، چالش‌ها و راهبردها در زمینه جمعیت پرداخته شده است.
حجت‌الاسلام شفیعی در این کتاب پس از بیان اصطلاحات مهم جمعیتی و دیدگاه‌های مختلف در زمینه کاهش یا افزایش جمعیت، تاریخچه‌ای کوتاه از روند جمعیتی جهان و ایران، عوامل مهم و مؤثر در روند نزولی جمعیت و نرخ باروری در ایران را بررسی کرده است. چالش‌ها و آسیب‌های کاهش جمعیت، بسترهای مقابله با کاهش جمعیت و راه برون رفت از آن و تبیین جایگاه فرزند و فرزندآوری در اسلام از دیگر مباحث کتاب «کابوس سالمندی» است. همچنین در بخش پایانی این کتاب به برخی از شبهات افزایش باروری از جمله وجود مشکلات اقتصادی، عدم اشتغال جوانان و ... پاسخ داده شده است.
 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس