همزمان با هفت استان کشور؛

تزریق واکسن پنوموکوک در شهرستان‌های گناباد و بجستان آغاز شد

انتشار محتوا: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۱۷:۰۵ بعد از ظهر
همزمان با هفت استان دیگر کشور، تزریق واکسن پنوموکوک به کودکان دو ماهه در راستای ارتقای سلامت آنها از امروز در شهرستان‌های گناباد و بجستان آغاز شد.
02

به گزارش وب‌دا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در آیین آغاز واکسیناسیون کودکان با واکسن پنوموکوک اظهار کرد: واکسن تزریقی پنوموکوک جهت پیشگیری از عفونت های ناشی از میکروب پنوموکوک مانند عفونت مغز و ریه است.

دکتر جواد صادقی‌نسب با بیان اینکه واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی در سنین 2 و 4 و 12 ماهگی همزمان با سایر واکسن‌های همان گروه سنی تزریق می‌شود افزود: میکروب پنوموکوک موجب بروز بیماری‌هایی مانند سینوزیت (التهاب در بافت پوششی سینوس‌ها)، مننژیت(عفونت پرده‌های مغز)، عفونت گوش میانی، پنومونی(سینه پهلو یا ذات‌الریه) و عفونت خون می‌شود.

وی با بیان اینکه این میکروب ممکن است منجر به بستری شدن کودک در بیمارستان، ایجاد عوارض در کودک یا مرگ شود گفت: عفونت پنوموکوکی از طریق قطرات تنفسی در حین صحبت کردن و تماس نزدیک بین افراد منتقل می‌شود.

عضو هیات علمی و متخصص اطفال دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: این بیماری از طریق فرد بیمار، ناقل سالم (فردی که آلوده به میکروب است اما علائم بیماری ندارد) و همچنین اشیاء آلوده شده با ترشحات بدن قابل انتشار است.

دکتر صادقی ‌نسب با بیان اینکه والدین باید پس از واکسیناسیون از پوشاندن لباس تنگ به کودک که موجب فشار آمدن به محل تزریق می‌شود خودداری کنند افزود: تب مختصر، درد، تورم، سفتی در محل تزریق، بی قراری و تحریک پذیری کودک شایع است اما جای نگرانی نیست.

یادآور می شود دکتر احمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیز در همایش کشوری "پویش ملی کودک سالم، ایران سلامت" با محوریت رونمایی از سند رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال و برنامه واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس، که امروز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت 1403 در محل ستاد وزارت بهداشت و با حضور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، معاونین بهداشت، درمان و دانشجویی و فرهنگی و مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، برگزار شده بود حضور داشت.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس