رئیس هیئت بورد بهداشت باروری و مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بازدید از دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: هدف از ارتقاء آموزشی رشته مامایی، سلامت مادران است.
برای مشاهده تصاویر کلیک کنید
به گزارش وبدا، خانم دکتر تهرانیان رئیس هیئت بورد بهداشت باروری و مامایی وزارت و مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی در جلسهای که با حضور رئیس دانشگاه، معاون آموزشی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی و اساتید و اعضای هیئت علمی گروه مامایی در سالن ابنسینا برگزار شد، گفت: ارتقاء خدمات آموزشی و احیاء آموزشهای بالینی مامایی دو مساله مهم است که باید در تربیت ماماها مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: در توسعه آموزشهای مامایی، رشد کمی هدف نیست بلکه سلامت مادران مهمترین هدف است تا با تربیت ماماهای متخصص و ارتقاء کیفیت ارائه خدمات و مراقبتها بتوانیم سلامت مادران را حفظ کنیم.
مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی با بیان اینکه باید از حجم زیاد دانشجو با کیفیت پایین خودداری کرد، افزود: باید دانشجویان مامایی با دیدگاه تشخیصی تربیت شوند تا بتوانند خدمات کیلنیک خوبی را به مردم ارائه دهند و با تشخیص مناسب و ارجاع به موقع به متخصص، از بروز مرگ و میر مادری جلوگیری شود.
دکتر تهرانیان افزود: دانشگاههایی که قصد پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی رشته مامایی دارند، باید علاوه بر استقرار اعضای هیئت علمی در بالین، همکاری و تعامل خوبی با اساتید گروه زنان نیز داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه باید استقرار اصلی گروه مامایی در بیمارستان و بخش بالین باشد، تصریح کرد: پیشبینی دپارتمان مامایی در بیمارستان علامه بهلول گنابادی، امکانات مختلف مثل کلینیکهای تخصصی و توسعه آموزش مجازی و استفاده از اساتید سایر دانشگاهها از این طریق را از جمله پتانسیلها و قابلیتهای خوب دانشگاه علوم پزشکی گناباد برای ارتقاء آموزش رشته مامایی عنوان کرد.
رئیس هیئت بورد بهداشت باروری و مامایی وزارت بهداشت، تاکید بر بالین را یکی از محورهای اصلی توسعه این رشته عنوان و اظهار کرد: مامایی یکی از رشتههای مهم با توانمندیهای زیاد است که از قدمت زیادی هم برخوردار میباشد.
دکتر تهرانیان با اشاره به دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت، ابراز کرد: ترویج زایمان طبیعی به عنوان یکی از محورهای اساسی این طرح است که باعث پیشرفتها و دستاوردهای خوبی در حوزه مامایی و زایمانهای طبیعی شده است.
وی بر تقویت ارتباط گروههای زنان و مامایی تاکید و تصریح کرد: در صورتی که این دو گروه با هم همکاری و تعامل داشته باشند، به بهترین بازدهی میرسیم و در غیر این صورت مادران آسیب اصلی را خواهند دید.
وی با تاکید بر اینکه برای سلامت مادران باید این گروهها در عرصههای آموزشی و کاری در کنار هم قرار گیرند، گفت: نتیجهای که از تربیت دانشجوی مامایی به دنبال آن هستیم، سلامت مادران و نداشتن مرگ مادری است.
وی بر آغاز الگوسازی از آموزش تاکید و ابراز کرد: برای اینکه همچون گذشته به موفقیت برسیم، ضروری است تا دو گروه زنان و مامایی در کنار هم قرار گیرند.
دکتر تهرانیان در جلسه جمعبندی این بازدید ضمن تقدیر از تلاشها و همدلی بین مسئولان دانشگاه، زیرساختهای موجود دانشگاه در حوزه آموزش مامایی را خوب ارزیابی و پیشنهاداتی را در جهت رفع نواقص موجود ارائه کرد. وی همچنین تاکید کرد که در صورت مرتفع شدن این موارد، دانشگاه علوم پزشکی گناباد از ظرفیت مناسبی برای پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای مامایی برخوردار است.