ضرورت تلاش در جهت ارتقای سلامت جامعه

انتشار محتوا: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۴:۲۵:۰۰ قبل از ظهر

عضو هيئت بورد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در بازدید از دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: باید با همدلی و همکاری در جهت ارتقای سلامت جامعه نقش ایفا کنیم.



به گزارش وب‌دا، دکتر تقدیسی در جلسه اي که با حضور اعضاء هيئت علمي دانشکده بهداشت و مديران دانشگاه در سالن ابن سينا برگزار شد، کلید حل مسائل و مشکلات جامعه را نگاه سیستمی عنوان کرد و افزود: باید با همدلی و همکاری در جهت ارتقای سلامت جامعه نقش ایفا کنیم.
وی افزود: برای دست یابی به موفقیت در خصوص طرح های مختلف در نظام سلامت، باید نگاه سیستمی به کار گرفته شود و تغییرات به صورت همه جانبه باشد، زیرا نگاه سیستمی موفق تر از نگاه بخشی است.
وی با بیان اینکه جامعه‌ای سالم است که همه سیستم‌های آن سالم باشد، اظهار داشت: رشته ارتقاء سلامت، سیستمی نگاه کرده و همه را در کنار هم قرار داده است.
دکتر محمدحسین تقدیسی افزود: از سال 1900 میلادی با بازنگری در رشته‌های دانشگاهی، دنیا با در نظر گرفتن نیازهای جامعه و نگاه سیستمی به مسائل، به سمت رشته‌های بین بخشی حرکت کرده است.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما خیلی به نگاه سیستماتیک نپرداخته‌ایم و عملیاتی نکرده‌ایم، تصریح کرد: این در حالی است که متفکران ما همچون فارابی و ابن خلدون در اندیشه‌های اجتماعی خود از جامعه به مثابه یک بدن عنوان کردند که این نگاه سیستمی آنها را به جامعه می‌رساند.
وی با بیان اینکه تخصص آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، مهندسی رفتار و مهندسی فرهنگ جامعه است، اظهار داشت: رفتار در سطح جامعه شکل می‌گیرد و با نصیحت عوض نمی‌شود، از اینرو باید با آموزش‌های مناسب و اتخاذ رویکردهای جدید، در جهت تاثیرگذاری بیشتر در جامعه گام برداریم.
وی با تاکید بر اینکه سلامت جدای از زندگی نیست، خاطرنشان کرد: باید سلامت در همه سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌های مختلف دیده شود چراکه همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف مسئول سلامت جامعه هستند و وزارت بهداشت تنها مسئول هماهنگی در این حوزه است.
در ادامه دکتر مظلومی با بیان اینکه کار در حوزه آموزش بهداشت به دلیل درگیر بودن با رفتار مردم، سخت است، به وجود دو مرکز تحقیقات مرتبط با مباحث اجتماعی اشاره کرد و گفت: خوشحالم که یکی از محورهای توسعه این دانشگاه، رشته‎های مرتبط با اجتماع است.
وی با اشاره به کارکردهای رشته آموزش بهداشت و ارتقای سلامت گفت: با توجه به افزایش بیماری‌های غیرواگیر در جامعه که مرتبط با رفتار است، باید با گسترش همکاری بین دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، در خصوص اصلاح رفتارها و سبک زندگی در جامعه، از گسترش این بیماری‌ها و خطرات ناشی از آنها جلوگیری کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم در این جلسه، از آموزش به عنوان یکی از مشیت‌های الهی یاد کرد و گفت: از ابتدای خلقت بشر، انبیاء، پیامبران و معلمین راهنمای انسان‌ها بوده‌اند.
دکتر احمدی افزود: بیماری هزینه‌های سنگین درمان را به جامعه منتقل می‌کند، که برای جلوگیری از این هزینه‌ها، باید تلاش کنیم تا جامعه اصلا به سمت بیماری حرکت نکند.
وی با اشاره به افزایش بیماری‌های غیرواگیر در جامعه، بر لزوم آموزش مناسب در این خصوص تاکید کرد و گفت: تغيير سبک زندگي از مهمترين نيازهاي امروز دنيا برای کاهش بیماریهای غیرواگیر می‌باشد که پايه اين امر خطير آموزش است. وی افزود: بهبود وضعيت سلامتي مردم که لازمه رشد و کمال انسانيت و رسيدن به اهداف متعالي است از جمله مهمترين ثمرات ارتقاء و توسعه رشته آموزش بهداشت است.
دکتر احمدی با تشریح تاریخچه دانشگاه و وضعیت رشته‌های تحصیلی موجود، به پتانسیل‌ها و امکانات موجود برای توسعه تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه اشاره و اظهار امیدواری کرد:  بتوانیم با توسعه کمی و کیفی رشته‌های تحصیلی دانشگاه در جهت آموزش و سلامت جامعه گام برداریم.
در ادامه این جلسه، اعضای هیئت علمی گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ضمن معرفی خود، به تشریح توانمندی‌ها و قابلیت‌های موجود پرداختند.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس