رعایت نکات بهداشتی به منظور پیشگیری از بیماری های واگیردار در بازگشت از سفرهای خارجی، سفر حج و عتبات عالیات
همشهریان و زائرین گرامی:
با عنایت به بروز بیماری های واگیردار از جمله سویه جدید کرونا و موج جدید بیماری کرونا، بیماری های وبا، آبله میمونی، تب کریمه کنگو و ... در دنیا و کشورهای همسایه و با عنایت به بازگشت زائرین محترم بیت الله الحرام از سفر حج و همچنین زائرین عتبات عالیات، به منظور پیشگیری از ابتلاء احتمالی به بیماری های واگیردار لازم است نکات بهداشتی ذیل مورد توجه ویژه قرار گیرد:
زوار گرامی در صورت داشتن علائمی از کرونا مثل تب، تنگي نفس، آبريزش از بيني و چشم، سرفه و علایم گوارشی مثل اسهال و ... تا دو هفته بعد از برگشت از سفر، به مرکز 16 ساعته کوید 19 واقع در خیابان ناصر خسرو ( بيمارستان 22 بهمن قديم) و یا مرکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه نمایند.
در صورتي که علائم تب و ضايعات پوستي شبيه آبله در افراد (مشکوک به آبله میمونی) و یا اسهال با دفع بيش از 3 بار (مشکوک به وبا) در روز تا 2 هفته بعد از برگشت مشاهده شد، ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی حتما به منظور بررسی بیشتر و نمونه گيري به نزدیکترین مرکز/ پایگاه بهداشتی/ خانه بهداشت محل خود اطلاع دهید تا پیگیری لازم به عمل آید.
در صورت داشتن تست کروناي مثبت (حتی در موارد بدون علامت) الزاما از حضور در اجتماعات به مدت حداقل 5 روز خودداری و برنامه های ملاقات خود را به بعد از بهبودی موکول نمایند.
تکمیل واکسیناسیون کرونا و تزریق دوز یادآور برای تمامی کسانی که 6 ماه از تزریق دوز قبلی گذشته است تاکید می گردد. تمامی مراکز و پایگاه های بهداشتی و خانه های بهداشت آماده ارائه این خدمت می باشند.
رعایت پروتکل های بهداشتی (استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی 1.5 متر، عدم حضور افراد علامت دار در اجتماعات و مراسمات، استفاده از فضای باز و برقراری تهویه مناسب در فضای بسته، عدم روبوسی و دست دادن، تکمیل واکسیناسیون کرونا و دریافت دوز یادآور واکسن، قرنطینه بیماران و افراد علامتدار به مدت حداقل 5 روز) و رعایت بهداشت فردی در مراسمات مدنظر برگزارکنندگان و مدعوین قرار گیرد.
همشهریان محترم به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری های مشترک انسان و حیوان بخصوص تب مالت و بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) و ... از ذبح غیر بهداشتی دام ها در اماکن عمومی خودداری فرمایند. به منظور از بین رفتن ویروس تب کریمه کنگو، لازم است لاشه دام قبل از مصرف به مدت 24 ساعت در دمای 4 درجه يخچال نگهداری و سپس با استفاده از دستکش برای مصرف قطعه قطعه، بسته بندی و آماده گردد. پوشیدن لوازم حفاظ فردی قبل از ذبح و شستشو و ضد عفونی محل ذبح و نکات مورد تاکید دامپزشکی برای سلامت افراد جامعه ضروری است.
تمامی مراکز بهداشتی درمانی و ستاد پیگیری بیماری ها (تلفن گناباد 57221946 و 56522688 در بجستان)آماده ارائه راهنمایی لازم برای زوار و خانواده های محترم و عموم همشهریان در زمینه پیشگیری از بیماری های واگیردار و گزارش موارد بیماری های واگیردار در تمام ساعت شبانه روز می باشد.
گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد