سالمندی 13 درصدی جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد

انتشار محتوا: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۴:۴۷:۰۰ قبل از ظهر

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: 13.19 درصد از جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد را سالمندان (60سال به بالا)تشکیل می‌دهند.



به گزارش وب‌دا، دکتر جواد صادقی‌نسب، اظهار کرد: گروه سنی میانسالان(60-30 سال) با 39.8 درصد و گروه سنی کودکان(زیر 5 سال) با 9،39 درصد، به ترتیب بیشترین و کمترین گروه‌های جمعیتی تحت پوشش دانشگاه را تشکیل می‌دهند.
وی با بیان اینکه از سال 1393 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، 30 اردیبهشت ماه، روز ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری به عنوان روز ملّی جمعیت در تقویم رسمی کشور ما به ثبت رسیده است، اظهار کرد: در این روز مقام معظم رهبری، سیاست‌های کلی جمعیت را در 14 بند و با هدف کلی ارتقاء نرخ باروری کلی و افزایش نرخ رشد جمعیت به همه دستگاه‌ها ابلاغ نمودند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، یکی از مهمترین چالش‌ها در موضوع جمعیت را کم شدن آمار موالید بیان کرد و افزود: از سال 1380 تا 1394 نرخ تعداد موالید در حال افزایش بوده، اما این آمار پس از سال 1394 با شیب تندی رو به افول گذاشته است. تعداد موالید در طی سال 1398 نیز به شدت روند کاهشی داشته به طوری که این کاهش در طی 50 سال اخیر بی سابقه اعلام شده است.
دکتر صادقی‌نسب، باور عمومی غلط که سنین بارداری ایمن برای یک زن را از سن 25 تا 35 سال اعلام می‌کند، را یکی از مهمترین چالش‌ها در موضوع جمعیت دانست و تصریح کرد: آخرین یافته‌های علمی حاکی از این است که بهترین سن بارداری ایمن و بالاترین قدرت باروری زنان بین سنین زیر 20 سال تا بالای 35 سال است و زنان در سنین زیر 20 سال، بهترین ساختار بیولوژیکی را برای باروری دارند؛ به همین دلیل باید تلاش شود تا سن ازدواج را در حد معقول پایین بیاوریم.
وی افزود: باید به این نکته توجه نمود که سنین بارداری از 10 تا 54 سالگی است و نظام سلامت باید آمادگی لازم را برای بارداری یک زن بسیار جوان و یا میانسال داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، مشکل دیگر را افزایش فاصله بیش از حد بین بارداری‌ها بیان کرد و افزود: طبق آخرین یافته‌ها، میانگین این فاصله زمانی به بیش از 5 سال افزایش یافته است، در صورتی که بهترین فاصله بین بارداری به شرایط زن بستگی دارد، به عنوان مثال مناسب‌ترین فاصله بین بارداری در خانم‌های زیر 35 سال، 18 تا 24 ماه است تا کودک از مزایای تغذیه با شیر مادر هم بی بهره نماند، و در خانمی که سقط نموده است به محض این که زن از لحاظ روحی و روانی آمادگی بارداری بعدی را داشته باشد، باید برنامه‌ریزی نماید و این زمان برای خانم‌های تازه ازدواج کرده 6 ماه پس از آغاز زندگی مشترک است.
دکتر صادقی‌نسب، از افزایش میل به تک فرزندی در خانوارهای ایرانی به عنوان چالش بعدی یاد کرد و افزود: طبق آخرین یافته‌ها، 14% خانواده‌های ایرانی داشتن یک فرزند را کافی می‌دانند.
وی افزایش میانگین سن پدر و مادر در زمان تولد را مشکل دیگر در مسئله جمعیت عنوان کرد و افزود: طبق آخرین یافته‌ها، میانگین سن پدر در هنگام تولد اولین فرزند 33/7 سال و میانگین سن مادر 27 سال به ثبت رسیده است. همچنین سن ازدواج هم بالا رفته است، به طوری که میانگین سن ازدواج در دهه اخیر برای آقایان به 27 سال و برای خانم‌ها به 24 سال افزایش یافته است.
وی، افزایش آمار طلاق، مهاجرت و مرگ و میر را از علل دیگر کاهش نرخ رشد جمعیت عنوان کرد.
دکتر صادقی‌نسب با بیان اینکه ایران هم اکنون در شرایط پنجره جمعیتی قرار دارد که باید به عنوان یک فرصت از آن استفاده کند، خاطرنشان کرد: اگر از هم اکنون به فکر پیری و ورود به میانسالی جمعیت نباشیم و سیاست‌های جمعیتی را جدی نگیریم، طی سی سال آینده 30 % جمعیت ایران به پیری خواهند رسید و یکی از پیرترین کشورهای جهان خواهیم شد.

 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس