انگ اجتماعی ابتلا به کرونا، مانعی برای پیشگیری و درمان است

انتشار محتوا: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۵:۰۳:۰۰ قبل از ظهر

مسئول گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: افرادی که مبتلا به کرونا هستند، افراد و دیگران جدای از ما نیستند، پس در این شرایط بحرانی، کنار هم بمانیم و همدیگر را حمایت کنیم.



به گزارش وب‌دا، اکرم صاحبی گفت: «فردی که دچار بیماری کرونا شده بود، می‌گفت از اینکه شرایط خود را با همسایه ها در میان گذاشتم پشیمان شدم» یا «بیماری از ترس ابتلا به کرونا به پزشک مراجعه نمی‌کرد»، این جملات نشان دهنده انگ در جوامع انسانی است.
وی اظهار کرد: یکی از پیامدهای اجتماعی ابتلا به کرونا، ترس و وحشت بیمار از واکنش‌های اجتماعی و انگ بیماری است.
صاحبی با بیان اینکه ناشناخته‌ها، همیشه برای انسان ترس ایجاد می‌کند، افزود: با توجه به نوظهور بودن بیماری کرونا، این بیماری ناشناخته‌های زیادی دارد و همین امر موجب ایجاد ترس و وحشت در افراد می‌شود.
مسئول گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گفت: انگ یا برچسب باعث می‌شود که فرد، برای درمان بیماری خود مراجعه نکند و آن را پنهان کند.
صاحبی افزود: پنهان کردن بیماری باعث می‌شود تا فرد علاوه بر تحمل درد و رنج ناشی از بیماری، فشار زیاد روانی را هم داشته باشد که این فشارها بر اعتماد به نفس و عزت نفس فرد هم تاثیر منفی می‌گذارد.
وی درباره راهکارهای جلوگیری از انگ کرونا، گفت: در مورد افراد بیمار قضاوت نکنیم که مثلا چون بهداشت را رعایت نکرده، به کرونا مبتلا شده است؛ همچنین نباید به شایعاتی مثل اینکه فلان همسایه آشنا به کرونا مبتلا شده و در اثر آن فوت کرده است، دامن بزنیم.
صاحبی، نقش همه افراد را در شکستن چرخه انگ، حیاتی دانست و اظهار کرد: احترام به همه انسانها، یک اصل مهم انسانی است و از این‌رو باید با افراد بیمار هم مهربان باشیم.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که مبتلا به کرونا هستند، افراد و دیگران جدای از ما نیستند، پس در این شرایط بحرانی، کنار هم بمانیم و همدیگر را حمایت کنیم.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس