به همت گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه، اولین دوره کارگاه آموزشی 20 ساعته ترویج تغذیه شیرخوار با شیرمادر برگزار شد.
به گزارش وبدا، در این کارگاه سه روزه که در راستای ترویج تغذیه شیرخوار با شیر مادر و به منظور توانمندسازی پرسنل عهدهدار مراقبت مادر و کودک برگزار شد، مطالبی در خصوص اهمیت تغذیه شیرخوار با شیر مادر برای شیرخواران و مادر از دیدگاه دین مبین اسلام، تغییرات ترکیب شیر مادر در مراحل مختلف و در هر وعده شیردهی، عوامل ایمنی بخش شیرمادر، تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سلامت کودک و بزرگسال و برتری تغذیه با شیر مادر بر تغذیه مصنوعی ارائه شد.
خطرات تغذیه شیرخوار با شیر مصنوعی، بطری و گول زنک، آشنایی با 10 اقدام بیمارستانهای دوستدار کودک، کد بینالمللی جانشین شوندههای شیر مادر، اصول تغذیه با شیر مادر، مقدار آغوز و ظرفیت معده نوزاد، آناتومی، فیزیولوژی و اندوکرینولوژی شیردهی، راههای افزایش شیر مادر و تداوم شیردهی، ناکافی بودن واقعی و احساسی شیر مادر، علل شایع گریه شیرخواران، مشکلات پستانی در ارتباط با شیردهی و راهکارهای لازم جهت پیشگیری، علل امتناع شیرخوار از گرفتن پستان، حامیان مادر در شیردهی، اصول تغذیه صحیح در مادر باردار و شیرده و مواد افزایش دهنده شیر مادر، نحوه صحیح از شیرگیری کودک، نکات عمده پیشگیری و درمان نگرانیهای بالینی شایع در نوزادان با توجه به تغذیه با شیر مادر، بیماریهای مادر و شیرخوار و مصرف دارو در دوران شیردهی از دیگر مطالب ارائه شده توسط مدرسین کارگاه بود.
همچنین در این کارگاه آموزشی، شرکتکنندگان مباحثی مانند وضعیتهای صحیح شیردهی، وضعیت صحیح بغل کردن و به پستان گذاشتن شیرخوار برای شیردهی، نحوه صحیح عرضه پستان به شیرخوار، نحوه صحیح پستان گرفتن شیرخوار، علائم مکیدن موثر پستان، اصول دوشیدن شیر، نحوه تغذیه با شیر مادر در شیرخواران نارس نزدیک به ترم، کم وزن و دارای نیازخاص، روشهای کمک و تسهیل تغذیه با شیر مادر، فوائد انجام KMC و روش انجام آن، اصول مشاوره شیردهی با مادر و فواید تماس پوست با پوست مادر و نوزاد در ساعت اول تولد در زایمان طبیعی و سزارین را به صورت عملی فرا گرفتند.
یادآور میشود، دوره دوم این کارگاه آموزشی در تاریخهای 18، 19 و 20 آذرماه امسال برگزار میشود.