نقش بهورزان در سلامت جامعه حیاتی است. امروز که ما شاهد کاهش مرگ و میر مادران و کودکان هستیم، باید همه را مرهون زحمات و تلاش بهورزان بدانیم زیرا ارتقای شاخصهای بهداشتی کشور مستلزم تلاش و فعالیت این عزیزان است.
12 شهریور ماه به عنوان روز بهورز نامگذاری شده است؛ در چنین روزی، در سال 1363، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف کمکرسانی هر چه بیشتر به بیماران روستایی و همچنین در جهت تحقق یکی از اهداف مقدّس انقلاب اسلامی مبنی بر فقرزدایی از روستاها، اقدام به تاسیس خانههای بهداشت نمود و در جهت تأمین کادر متخصصان آنها به تربیت افرادی همت گمارد، که بهورز نام گرفتند.
بهورز، بومی و ساکن روستا، آشنا به فرهنگ و زبان مردم خود، یاد گرفته که چگونه خدمات بهداشتی اولیه را به مردمش ارائه نماید، تا برنامه سلامت روستایش به نحو مطلوب انجام شود؛ وی همواره یاد میگیرد که چگونه در جهت تأمین، حفظ و ارتقای سلامت مردم تحت پوشش، تلاش کند. او با ابزار کاری که در دست دارد،
میکوشد در جهت تحقق اهداف بهداشتی کشور عزیزمان گام مثبتی بردارد، بهورز همیشه و همه جا در کنار مردم و همگام و همراه با آنها در جهت مرتفع کردن مشکلات روستا فعالیت میکند، تا انشاالله همه این زحمتها توشهای برای ذخیره آخرتش باشد.
کاهش میزان مرگ و میر در روستاها، جلوگیری از عوارض حاملگیهای متعدد، واکسیناسیون کودکان، آموزش مادران و ... از جمله مهمترین فعالیتهای بهورزان است.
روز بهورزا را مغتنم شمرده و از زحمات این خادمان سخت کوش عرصه سلامت قدردانی مینماییم.
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد