برگزاری کارگاه آموزشی ارتقاء فعالیت بدنی در دانش‌آموزان با محوریت تمرینات کششی

انتشار محتوا: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۳:۵۵:۰۰ قبل از ظهر

کارگاه آموزشی ارتقاء فعالیت بدنی در دانش‌آموزان با محوریت تمرینات کششی ویژه بهورزان و مراقبین سلامت به صورت جداگانه در شهرستان‌های گناباد و بجستان برگزار شد.



به گزارش وب‌دا، این کارگاه‌های آموزشی به همت گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشت و با مشارکت واحد سلامت خانواده شبکه بجستان با هدف ارتقاء شیوه زندگی سالم در نوجوانان و دانش آموزان برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه آموزشی، خانم قهرمانی، کارشناس مسئول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشت به بیان مطالبی پیرامون اهداف برگزاری کارگاه و عوامل زمینه‌ساز کم تحرکی در دانش آموزان پرداخت.
وی از دوره نوجوانی به عنوان مرحله‌ای حساس در زندگی افراد یاد کرد و اظهار داشت: مشکل کم تحرکی در این سنین بسیار نگران کننده است چون کسب آداب و رفتارهای اتخاذ شده در نوجوان، نهادینه شده و بصورت عادت می‌تواند سراسر عمر وی  را تحت تأثیر قرار بدهد.
قهرمانی ادامه داد: بررسی‌ها نشان داده‌اند دانش‌آموزان دوره متوسطه اول و دوم در سطح بالاتری از رفتارهای پر خطر قرار دارند و میزان خطرپذیری نوجوانان نسبت به دیگر گروه‌های سنی بالاتر است؛ همچنین شانس انجام رفتارهای مخاطره‌آمیز در بزرگسالی در دانش‌آموزان و نوجوانانی که در هیچ گونه فعالیت ورزشی شرکت نداشته‌اند، بیشتر بوده است که پرداختن به فعالیت بدنی و ورزش این خطرپذیری را بسیار کم می‌کند.
وی افزود: انجام فعالیت بدنی مناسب باید به عنوان جزء ضروری در زندگی همه افراد و از جمله در کودکان و نوجوانان نهادینه گردد که این امر باید توسط والدین، اولیای مدرسه و برنامه‌ریزان سلامت پیگیری و اجرا شود.
در ادامه دکتر محمودرضا متقی، کارشناس تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مورد تعریف فعالیت بدنی و افتراق آن با ورزش، فواید و اثرات مطلوب فعالیت بدنی منظم در نوجوانان و دانش‌آموزان، بیماریهای ناشی از کم تحرکی و انواع فعالیت بدنی لازم برای نوجوانان و میزان آنها در طول هفته مطالبی بیان کرد.
دکتر متقی افزود: هر نوجوان و دانش آموز بایستی 60 دقیقه و بیشتر در طول روز فعالیت بدنی داشته باشد که این فعالیت‌ها باید متنوع و لذت بخش باشد.
وی تصریح کرد: انجام تمرینات کششی از جمله فعالیت‌هایی است که به راحتی در کلاس درس قابل اجرا می‌باشد و نه تنها وقت زیادی از دانش‌آموز نمی‌گیرد بلکه باعث ایجاد شور و نشاط و انگیزه در آنها می‌شود.
دکتر متقی خاطرنشان کرد: چنانچه معلمین مدارس به اهمیت اجرای این تمرینات در کلاس و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان واقف باشند هیچ منعی در اجرای این تمرینات در مدارس نخواهد بود.
اجرای عملی تمرینات کششی توسط دکتر متقی و شرکت‌کنندگان، پایان بخش این کارگاه‌های آموزشی بود.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس