دکتر درفشی از کودکان به عنوان سرمایههای اصلی جامعه یاد کرد و گفت: بسیاری از نیازها را میتوان به بعد موکول کرد اما در مورد کودک این چنین نیست و نیازهای او مربوط به همان لحظهها است.
دکتر راحله درفشی، متخصص اطفال، از کودکان به عنوان سرمایههای اصلی هر جامعهای یاد کرد و افزود: برای رسیدن به آیندهای مطلوب، خانواده نقش مهمی در برآوردن نیازهای کودک دارد.
وی اظهار کرد: از آنجایی که انسانها نیازمند زندگی در اجتماع و زندگی گروهی هستند، میتوان ایثار، همکاری و دوست داشتن را در خانواده به کودک آموزش داد.
این متخصص اطفال با بیان اینکه روز جهانی کودک را خود کودکان به وجود آوردهاند، ابراز کرد: کودکان با نگارش نامهای خواستند که روزی را به صلح جهانی اختصاص دهند؛ این روز بهانهای برای پرداختن بیشتر به نیازهای کودکان است که آسیبپذیرترین گروه در هر جامعه هستند و از هیچ چیز آنان از جمله غذا، پوشاک و نیازهای دیگرشان نباید کاست.
دکتر درفشی تصریح کرد: گزارش جهانی یونیسف « به نام لحظه های آغازین زندگی برای کودک اهمیت دارد» نشان میدهد که دوره زمانی لقاح تا شروع مدرسه فرصتی منحصر به فرد و بی همتا برای شکلگیری و رشد مغزی کودکان است.
وی از مغز به عنوان مهمترین عضو بدن بچهها یاد کرد و گفت: ما همیشه آنطور که مراقب و محافظ جسم کودکمان هستیم از مغز آنها مراقبت نمیکنیم، به ویژه در دوران کودکی زمانی که علم نشان میدهد مغز کودکان به سرعت در حال شکل گیری است.
وی افزود: گابرلامیترال شاعر شیلیایی میگوید: در جهان امروز ما به دلیل اشتباهات زیادی که مرتکب شدهایم مقصریم اما بزگترین اشتباه ما بی توجهی به نوزادان و کودکان بوده است. بسیاری از نیازها را میتوان به بعد موکول کرد اما در مورد کودک این چنین نیست، زیرا همین لحظهها استخوانش در حال تکمیل شدن، خونش در حال ساخته شدن و شعور و احساسش در حال رشد است. به همین دلیل نیازهایش را نمیتوانیم به فردا موکول کنیم، زیرا اسم او امروز است.
دکتر درفشی، کودکان را خالق لطافت و عشق و محبت دانست و خاطرنشان کرد: هر کودکی نیازمند آن است که خوب زندگی کند و در خانوادهای با محبت رشد کند.