امام جمعه و مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گناباد در گرامیداشت هفته ازدواج در گفتگو با وبدا، به بیان اهمیت و ضرورت ازدواج از منظر قرآن پرداخت.
به گزارش وبدا، حجتالاسلام حسن صادقینسب با بیان آیه 21 سوره روم:« و از نشانههاى او اينكه از [نوع] خودتان همسرانى براى شما آفريد تا بدانها آرام گيريد و ميانتان دوستى و رحمت نهاد آرى در اين [نعمت] براى مردمى كه مىانديشند، قطعا نشانههايى است.»، اظهار کرد: از نشانههای قدرت خدا این است که خدا میان افراد بشر از جنس خودشان همسرانی آفریده و میان آنها عشق و مودت و محبت را حاکم ساخته است.
وی با بیان اینکه خداوند این محبت و عشق را قرار داده است تا انسانها تشکیل خانواده بدهند و نسل بشر باقی بماند، افزود: مشاهده میکنید دختر و پسری که هیچگونه سابقه آشنایی قبلی نداشتند، بعد از اینکه تصمیم به ازدواج گرفتند، شور و عشقی در دل آنها ایجاد میشود که حتی از عزیزترین افراد خانواده، نزد هم عزیزتر میشوند.
امام جمعه گناباد با بیان اینکه تشکیل خانواده مساله مورد تاکید همه ادیان الهی است، گفت: ازدواج یک امر فطری است که فطرت و سرشت بشر اقتضا میکند که افراد ازدواج کنند و فرزندآوری داشته باشند تا نسل بشر ادامه پیدا کند.
حجتالاسلام صادقینسب ادامه داد: با توجه به اینکه جامعه متشکل از خانوادهها است، برای داشتن جامعهای سالم نیازمند خانوادههایی سالم هستیم و هرچه عشق و محبت و مودت بیشتری در میان خانوادهها حاکم باشد، جامعه متعالیتر و کمال یافتهتر خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه قرآن کریم اهل ایمان را دستور به ازدواج داده است، گفت: حتی برای اینکه جامعه خود را در خصوص ازدواج اهل ایمان مسئول بداند، دستور اکیدی در قرآن آمده است.
حجتالاسلام صادقینسب با بیان آیه 32 سوره نور:« بى همسران خود و غلامان و كنيزان درستكارتان را همسر دهيد، اگر تنگدستند، خداوند آنان را از فضل خويش بى نياز خواهد كرد و خدا گشايشگر داناست.»، ابراز کرد: خدا در این آیه شریفه دستور داده است تا مردم برای ازدواج افراد مجرد، زمینهسازی و پادرمیانی کننند و هشدار میدهد شاید برخی وسوسه شوند که مشکل اقتصادی داریم و نمیتوانیم ازدواج کنیم که خدا وعده داده است، اگر ازدواج کنند و برای تامین رزق و روزی حلال تلاش داشته باشند، آنها را یاری و کمک خواهد کرد که این به تجربه هم ثابت شده است.
امام جمعه گناباد، بهانه تحصیل را یکی از موانع ازدواج دانست و تصریح کرد: عدهای از جوانها به بهانه تحصیل، از ازدواج در سن مناسب طفره میروند در حالی که تحصیل مانعی نیست و جوانهای دانشجو و طلبه زیادی هستند که در دوران تحصیل ازدواج کردهاند؛ یعنی محرم میشوند و بعد از اتمام تحصیلات زندگی مشترک خود را آغاز میکنند.
حجتالاسلام صادقینسب، ازدواج اسلامی را ازدواجی ساده، بی پیرایه و بدون تشریفات عنوان و بیان کرد: بعضی تشریفات زندگی را مانع میدانند که اسلام هم با تشریفات مخالف است؛ پیرایههایی که امروز بستند زمینه ازدواجهراسی را در جامعه فراهم کرده است و جوانها جرات ازدواج کردن ندارند، چون تشریفات زیادی از روز قبل خواستگاری تا عقد و پس از آن و رفتن به خانه ایجاد کردند.
وی ادامه داد: البته جوانهای موفقی داریم که خود را اسیر تشریفات نکردند و زندگی شاد و بدون مشکلی را شروع کردند ولی زوجهایی که زندگی را با تشریفات شروع کردند، مجبور به قرض گرفتن شدند و با مشکلات متعددی روبروگردیدند.