ارائه خدمات رایگان در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت

انتشار محتوا: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۵:۳۱:۰۰ بعد از ظهر

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: مردم می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت، از خدمات مشاوره و بسیاری خدمات دیگر بهداشتی و درمانی به صورت رایگان بهره‌مند شوند.


به گزارش وب‌دا، معاون بهداشت و جانشین رئیس ستاد برگزاری هفته سلامت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه گناباد با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت گفت: هفته سلامت در کشور ما از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه برگزار می شود و شعار امسال  هفته سلامت " سلامت برای همه " است که بر مبنای شعار سازمان جهانی بهداشت که " پوشش همگانی سلامت، برای همه در همه جا " است، انتخاب شد.
دکتر ایرج مرادی افزود: بر خلاف باور گذشته، سلامت تنها سالم بودن جسم نیست، بلکه انسانی سلامت است که در ابعاد جسمی، روحی،  اجتماعی و معنوی نیز از سلامت برخوردار بوده و مشکلی نداشته باشد.
وی با اشاره به وضعیت بهداشت در 4 دهه قبل گفت: در آن سالها، انسان های زیادی از جمله کودکان زیر 5 سال و مادران باردار بخاطر  بیماری‌های واگیر از قبیل دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال و ... جان خود را از دست می‌دادند، و وضعیت بگونه‌ای بود که به عنوان نمونه در استان خراسان، از هر هزار تولد زنده، حدود 120 نوزاد و کودک زیر پنج سال بخاطر بیمای‌های واگیردار از دنیا می‌رفتند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد یادآور شد: با خدماتی که در 4 دهه اخیر ارائه شد، خوشبختانه شاخص‌های بهداشتی در حد چشمگیری بهبود یافت که به عنوان مثال در همین مورد مرگ و میر کودکان زیر 5 سال، شاخص کشوری به زیر 10 مرگ در هزار تولد زنده رسیده است و در  مورد مرگ مادران باردار نیز  این روند بهبود به گونه‌ای حاصل شده است که در برخی از مناطق کشور، مانند حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد، آمار مرگ مادران باردار به صفر رسیده است.
 وی با اشاره به اجرای گسترده طرح واکسیناسیون، افزایش مراقبت‌های اولیه و گسترش شبکه‌های بهداشتی اظهار داشت: خوشبختانه در حال حاضر کشور ما در خصوص  بیماری‌های واگیر مشکلی ندارد و حتی برخی از بیماری‌ها مانند فلج اطفال، را ریشه کن نموده است.
جانشین رئیس ستاد برگزاری هفته سلامت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: با وجود توفیق در مهار بیماری‌های واگیردار، متاسفانه امروزه گسترش بیماری‌های غیر واگیر  یکی از تهدیدات جدی حوزه سلامت است به گونه‌ای که حدود 80 درصد علل مرگ و میر در کشور ما، بیماری‌های غیر واگیر است.
دکتر مرادی افزود: مهمترین راهکار درمان بیماری های غیر واگیر، افزایش خود مراقبتی و مشارکت اجتماعی مردم است که خوشبختانه با تعامل خوبی که بین مردم و دستگاه های مختلف با معاونت بهداشت در شهرستان های گناباد و بجستان وجود دارد، حدود 25 درصد شاخص‌های بهداشتی در این حوزه‌ها بهبود یافته است.
وی گفت: سازمان جهانی بهداشت با توجه به آمار بالای مرگ و میر در بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و چاقی، سرطان ها و بیماری های تنفسی بر مراقبت و آموزش پیشگیری از این بیماری‌ها تاکید ویژه‌ای دارد هرچند که کاهش دیگر بیماری‌های  غیر واگیر از جمله بیماری های اسکلتی عضلانی، روحی روانی، دهان و دندان و ... نیز مورد توجه این سازمان است.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به جایگاه نخست  بیماری های قبلی عروقی در علل مرگ و میر کشور گفت: در گذشته، بیماری های قلبی و عروقی در سنین بالا رخ می داد ولی امروزه سبک زندگی نادرست باعث شده تا متاسفانه امروزه این بیماری 38 درصد عامل مرگ و میر را در کشور به خود اختصاص دهد و در سنین جوانی نیز شاهد بروز این بیماری باشیم.
وی با اشاره به عوامل بروز بیماری دیابت و چاقی، بیماری های تنفسی و سرطان‌ها گفت: مردم در همه سنین می توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه های بهداشت، از خدمات مشاوره و بسیاری خدمات دیگر بهداشتی و درمانی به صورت رایگان بهره‌مند شوند و با خود مراقبتی از نعمت سلامت خود مراقبت نمایند.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس