معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: پدیده سالمندی در کشور رو به افزایش است.
به گزارش وبدا، دکتر ایرج مرادی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در همایش مردمی پیشگیری از ناباروری که تالار شهید دکتر چمران برگزار شد، گفت: در حال حاضر جمعیت ایران به سرعت در حال انتقال سنی است و در اثر کاهش باروری و افزایش امید زندگی به طور روزافزون به جمعیت میانسال و سالخورده افزوده و از جمعیت نوجوان و جوان کاسته میشود.
وی با بیان اینکه در سال 1365، بعد خانوار در ایران 5 نفر بود، ابراز کرد: متاسفانه اکنون این رقم به 3/3 نفر رسیده است یعنی هر خانوادهای علاوه بر پدر و مادر، تنها از متوسط 3/1 فرزند برخوردار است.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به اینکه متوسط نرخ رشد سالانه به زیر نرخ رشد جایگزینی رسیده است، اظهار کرد: گروههای سنی صفر تا 24 سال در سال 1365، حدود 45درصد جمعیت را تشکیل میداد که اکنون این نسبت به 24درصد کاهش یافته است.
دکتر مرادی ادامه داد: در سال 1365، بیش از سه درصد جمعیت را افراد بالای 65سال تشکیل میدادند که این نسبت با رشدی دو برابری به شش درصد رسیده است.
وی با تشریح اثرات تاخیر در ازدواج، افزایش میانگین فاصله تولد فرزندان و علل موثر در ناباروری، تصریح کرد: پدیده تک فرزندی هم که متاسفانه در حال حاضر گسترش یافته است عوارض اجتماعی و روحی و روانی فراوانی از جمله به هم خوردن توازن و تعادل نسلی، کمرنگ شدن همبستگی اجتماعی، افزایش احتمال انزوای والدین در سنین پیری، بالارفتن احتمال افسردگی اجتماعی و اضطراب، گوشهگیری و ... دارد.
دکتر مرادی با ارائه تعریفی از نرخ باروری کلی، گفت: درمان ناباروری هزینههای زیادی دارد که خوشبختانه پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت، بخش عمدهای از هزینهها توسط بیمهها پوشش داده میشود.