بسیج ملی تغذیه سالم با شعار «چاقی یا سلامت، انتخاب با شماست» برگزار می شود

انتشار محتوا: ۱۷ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۳:۰۰ قبل از ظهر
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: امسال هفتمین بسیج ملی تغذیه سالم از 15 تا 30 دی ماه در سطح دانشگاه های علوم پزشکی کشور و با همکاری رسانه ها، شهرداری ها، آموزش و پرورش، بهزیستی، معاونت بهداشت نیروهای مسلح و معاونت سلامت حوزه علمیه قم برگزار می شود.




دکتر زهرا عبداللهی در گفتگو با خبرنگار وبدا، اظهار داشت: هدف از بسیج ملی تغذیه سالم در کشور، فرهنگسازی برای ترویج تغذیه سالم و توجه دادن مردم به این نکته است که باید برای حفظ سلامت خود، نکات تغذیه را رعایت کنند.
وی یادآور شد: امسال شعار بسیج ملی تغذیه سالم، " چاقی یا سلامت، انتخاب با شماست" در نظر گرفته شده و تاکید ما بیشتر بر روی کنترل اضافه وزن و چاقی در کشور و ایجاد حساسیت در مسئولان و سیاستگذاران کشور به منظور اجرای برنامه های پیشگیرانه در این حوزه است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص دلیل تاکید بسیج ملی تغذیه سالم امسال بر کنترل اضافه وزن و چاقی، گفت: بر اساس بررسی های انجام شده وزارت بهداشت، حدود 60 درصد از جمعیت بیشتر از 18 سال کشور، دچار اضافه وزن و چاقی هستند و در مطالعات کشوری سال 94 نیز مشخص شده که در گروه سنی 7 تا 18 سال، حدود 20 درصد از دانش آموزان پسر و دختر در شهر و روستاهای کشور، دچار چاقی شکمی هستند و در یک مطالعات 10 ساله نیز مشخص شد که شیوع چاقی و اضافه وزن در کودکان کمتر از 5 سال، دو برابر افزایش یافته است.
دکتر عبداللهی افزود: همچنین بر اساس مطالعات انجام شده، حدود 20 درصد از کودکان کمتر از دو سال کشور، در معرض اضافه وزن و چاقی هستند. اضافه وزن و چاقی کودکی می تواند به اضافه وزن و چاقی بزرگسالی تبدیل شود و آن هم عاملی برای ابتلا به دیابت، سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های مفصلی است که هزینه های زیادی را برای مراقبت و درمان این بیماریها به کشور تحمیل می کند در حالی که با پیشگیری در دوران کودکی و حتی جنینی می توانیم از اضافه وزن و چاقی پیشگیری کنیم.
وی ضمن تاکید بر اهمین تغذیه نوزاد در دوران بارداری و دو سال اول زندگی، خاطرنشان کرد: در دوره بارداری، مراقبت های تغذیه ای برای مادران بسیار مهم است زیرا اگر نوزاد با وزن کمتر از 2500 گرم به دنیا بیاید، شانس اضافه وزن و چاقی در دوران بعدی زندگی در این فرد افزایش می یابد. همچنین مادران باردار اگر در این دوران دچار چاقی و اضافه وزن باشند، ممکن است نوزاد بیشتر از 4 کیلوگرم را به دنیا بیاورند که احتمال چاقی و بیماری های غیرواگیر در نوزادان آنها وجود دارد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: مادران باردار باید با وزن طبیعی وارد دوران بارداری شوند و مادران دارای اضافه وزن، چاقی، سوء تغذیه و لاغری قبل از دوران بارداری سعی کنند که وزن خود را به حالت مطلوب برسانند.
دکتر عبداللهی یکی از برنامه های اصلی و مهم طرح تحول سلامت را بهبود تغذیه مردم عنوان کرد و گفت: در حال حاضر 1600 کارشناس تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت به کار گرفته شدند و خدماتی مانند مشاوره و آموزش تغذیه را به صورت فردی و گروهی به مردم ارائه می دهند. این کارشناسان همچنین خدمات تغذیه سالم و مشاوره تغذیه برای افراد دارای اضافه وزن و چاقی را ارائه می کنند.
وی گفت: از سال 95 بر اساس برنامه پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی (ECO) یعنی پایان دادن به چاقی کودکان و نوجوانان را با کمک مرکز تحقیقات رشد و تکامل دانشگاه اصفهان و مرکز تحقیقات تغذیه بیمارستان مفید در 6 دانشگاه علوم پزشکی اجرا می کنیم و در قالب برنامه ایران اکو، دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاقی به مراکز تعیین شده ارجاع می شوند و توسط کارشناسان تغذیه، تحت آموزش و مشاوره قرار می گیرند و این برنامه به زودی در کل کشور اجرا می شود.
تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس