دومین جلسه کمیته راهبری برنامه سلامت اجتماعی در محله قصبه شهر در سال 96 با حضور فرماندار شهرستان گناباد برگزار شد.
به گزارش وبدا، در ابتدای این جلسه که با حضور اعضای کمیته محلی و راهبری برنامه سلامت اجتماعی در کتابخانه امام جعفرصادق(ع) برگزار شد، معاون بهداشت دانشگاه از دکتر نبیپور فرماندار گناباد به خاطر همکاری و همیاری در اجرای این برنامه قدردانی و گزارشی از اقدامات و پیگیریهایی که توسط واحد بهداشت محیط و بهداشت روان معاونت بهداشتی، شهرداری و اعضای کمیته محلی انجام شده بود، ارائه کرد.
در ادامه پس از بحث و تبادل نظر اعضاء، مواردی از جمله برگزاري جلسات آموزش بهداشت روان ويژه گروههاي مختلف منطقه قصبه شهر، تهيه و توزیع بروشور با هدف معرفي برنامه سلامت اجتماعي و كميته محلي، اخطار مجدد به منازل هدایت کننده آب فاضلاب به كوچهها و بازگشایی مسير رودخانه بين شهر و بهاباد به تصویب رسید.
همچنین مقرر شد گزارشی از برنامه سلامت اجتماعی به فرمانداری ارائه شود تا پیگیریهای لازم برای تخصیص اعتبار به منظور راهاندازی یک محله جدید انجام گردد.
معرفی برنامه سلامت اجتماعی در محله قصبه شهر
با توجه به افزایش روزافزون مشکلات و آسیبهاي اجتماعی از یک سو و نیز نقش سازمانهاي مردم نهاد، تشکلهاي محلهای و رویکردهاي اجتماع محور؛ در کنترل و پیشگیري از آسیبهاي اجتماعی، ارتقاي سلامت اجتماعی و سرمایه اجتماعی از سوي دیگر، نیاز مبرم به طراحی یک برنامه نظامند را در این حوزه ضروری میسازد. برنامه مدل مداخلات اجتماعی سلامت یکی از برنامههای پیشاهنگ وزارت بهداشت است که با هدف تقویت مشارکت مردم در شناسایی و اولویت بندی مشکلات محله به طراحی، پیگیری و اجرای راه حلهای آن مشکلات در محله میپردازد.
یکی از مهمترین بخشهاي این برنامه، تشکیل کمیته محلی و راهبری است که تعداد اعضاي کمیته محلی آن میتواند 8 تا 12 نفر باشد؛ اعضای کمیته محلی باید از بین افراد معتمد و مورد وثوق مردم و همچنین افرادي که آشنا به مشکلات محله بوده و در آن محل سکونت دارند، انتخاب گردند.
کمیته راهبري در واقع حلقه اتصالی بین کمیته محلی و مسئولین و گامی مهم و ارزشمند در نهادینهسازی، ساختارمند نمودن و هدفمند نمودن نحوه ارتباط بین کمیته محلی و مسئولین است.
کمیته راهبري متشکل از نمایندگان کمیته محلی (4نفر)و مسئولین مرتبط با سلامت اجتماعی و آسیبهاي اجتماعی در سطح شهرستان گناباد است که از سال 91 تاکنون، اقداماتی همچون برگزاری 40 جلسه کمیته محلی و 10 کمیته راهبری، 40 جلسه آموزشی با محوریت سلامت روان ( مهارتهای زناشویی – فرزند پروری، خشونت خانگی و کودک آزاری – پیشگیری از اعتیاد و ...)، کلاسهای ورزشی برای نوجوانان در محل سالن ورزشی نصر دانشگاه و کلاسهای آموزش زبان انگلیسی، ریاضی و قرآن، برای دانشآموزان، پیگیری برای انتقال کشتارگاه، پیگیری مساله بیکاری و اعتیاد و گشت شبانه بسیجیان به منظور تامین امنیت محله با توجه به نبود کلانتری انجام شده است.
اخذ تعهد کتبی از کولیها که عاملی برای تهیه و توزیع مواد مخدر بودند، بازدید تیمی از محله قصبه شهر با حضور کارشناسان معرفی شده از ادارات مربوطه و شناسایی مخروبهها و خانههای قدیمی بدون سکنه جهت جلوگیری از ورود معتادین، پیگیری در خصوص اتلاف سگهای ولگرد و جمعآوری اماکن پرورش سگ و مصرف مواد و دامهایی که در مجاورت منازل مسکونی قرار دارند، پیگیری برای گذاشتن باکسهای زباله به منظور جمعآوری زبالهها، معرفی برنامه سلامت اجتماعی در وبسایتها، پایگاههای خبری و نشریات محلی و مکاتبه در راستای رسیدگی به وضعیت بهداشتی و بهسازی پارک شهر توسط شهرداری از دیگر اقدامات انجام شده توسط این کمیته بود.