کارگاه مدیریت اعتیاد در دوران بارداری و شیردهی برگزار شد

انتشار محتوا: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۶:۰۰ قبل از ظهر
به همت گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و با همکاری واحد سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه، کارگاه مدیریت اعتیاد در دوران بارداری و شیردهی برگزار شد.




به گزارش وب‌دا، در این کارگاه آموزشی یک روزه که به منظور افزایش آگاهی و توانمندسازی پرسنل ارائه دهنده خدمت برگزار گردید، پس از ارائه اهداف کارگاه توسط آقای علیمردانی، مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، مطالبی در خصوص شیوع و عوارض سوء مصرف مواد در زمان بارداری و زایمان و آمار مرگ و میر مادران در اثر اعتیاد توسط خانم قاسمی کارشناس برنامه مادران و مباحثی با عنوان عوامل موثر بر سوء مصرف مواد در زنان و موانع درمان، آزمون غربالگری سوء مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر و برگزاری ارتباط مناسب با مادر و درمان اعتیاد در بارداری توسط خانم صاحبی مدیرگروه واحد سلامت روان بیان شد.
خانم قاسمی کارشناس مادران معاونت بهداشت با بیان اینکه وابستگی و سوء مصرف مواد در زنان روندی رو به رشد دارد، اظهار کرد: به نظر می‌رسد اعتیاد در زنان ویژگی‌های خاصی دارد، چراکه زنان نیروی مولد کار در جامعه هستند و رکن اصلی خانواده در جوامع گوناگون محسوب می‌شوند.
وی با تاکید بر اینکه سلامت مادر اثر مستقیم و نقش اساسی و بنیادی در سلامت خانواده و جامعه دارد، گفت: بر اساس داده‌های سازمان جهانی بهداشت 5 تا 10درصد زنان در دوران بارداری مواد مصرف می‌کنند.
وی افزود: الگوی زندگی زن باردار مصرف کننده مواد برای خود و خانواده‌اش آسیب‌رسان است زیرا بیشتر وقت او طی روز صرف دو فعالیت تهیه مواد و مصرف آن می‌شود و دقت کافی برای پرداختن به فعالیت‌های معمول زندگی روزمره را ندارد. زنان باردار مصرف کننده مواد در معرض خطر بالای سوء تغذیه هستند. اغلب آنها مراقبت بارداری کافی نمی‌گیرند و در محیط پر از خشونت و استرس زندگی می‌کنند و این عوامل منجر به طیف وسیعی از مشکلات برای بارداری و نوزاد می‌شود.
تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس