نکاتی در مورد سالمندان

انتشار محتوا: ۱۳ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۴۶:۰۰ قبل از ظهر

محققان معتقدند سالمندان یادشان می‌آید که چه گفتند، اما به یاد نمی‌آورند این حرف را به چه کسی زده‌اند.
سالمندان اغلب فراموش می‌کنند که یک حرف خاص را به چه کسی زده‌اند، چرا که صحبت کردند بسیاری از منابع ذهنی تحلیل رفته آن‌ها را مصرف می‌کند.



محققان نشان داده‌اند که بسیاری از سالمندان حافظه خود در مورد اشخاص و مکان‌ها را از دست می‌دهند، چرا که تمرکز زیادی را روی محتوای صحبت‌های خود می‌کنند و دیگر توجه کافی به این موضوع که سخن خود را به چه کسی زده‌اند نمی‌کنند.
هم‌زمان با بالا رفتن سن توانایی شما برای تمرکز کردن کاهش پیدا می‌کند و ...
سبک زندگی نادرست، سن ناتوان شدن را کاهش داده است
به گفته محققان، ناتوانی‌های حرکتی در نسل امروزی با رسیدن به ۶۰ سالگی آغاز می‌شود، در صورتی که افراد در نسل‌های گذشته در سنین بالاتر به این ناتوانی‌ها دچار می‌شدند .
بر اساس بررسی‌ها، امروزه شمار چشمگیری از افراد با سپری کردن دهه پنجم عمر خود، به علت ابتلاء به برخی بیماری‌ها، توانایی راه رفتن طبیعی و انجام دادن کارهای روزمره را از دست می‌دهند در حالی که پیشتر، این ناتوانی‌ها تا پیش از ۷۰ یا ۸۰ سالگی دیده نمی‌شد.
محققان معتقدند: سبک نادرست زندگی یکی از علل اصلی شروع زودرس ناتوانی در افراد است.
مهمترین علل کاهش سن ناتوانی را می توان به دو عامل زیر مربوط دانست :
1-بیماری‌های ناشی از کار یا سبک زندگی نادرست به همراه بهداشت نامناسب و فقر غذایی که عموما بعد از چند سالی، بخصوص در دوران بزرگسالی، باعث نقص و ناتوانی جسمی می شود .
2-  اثرات فقر و محرومیت مزمن، تغذیه نامناسب و عدم دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی اولیه.
فعال ماندن پس از بازنشستگی، می‌تواند به سلامتی کمک کند
تحقیقاتی در آمریکا نشان می‌دهد که بازنشستگی کامل می‌تواند برای سلامت انسان مضر باشد؛ محققان در این مطالعه به روی 12 هزار و 189 نفر دریافتند، بازنشستگانی که کارهای پاره وقت یا موقتی انجام می‌دهند، کمتر به بیماری‌های عمده مبتلا می‌شوند و بدنشان بهتر کار می‌کند.
این یافته ها حتی پس از احتساب وضعیت سلامتی جسمی و فکری فرد پیش از بازنشستگی چشمگیر بود، نتایج این مطالعه که در دانشگاه ایالتی مریلند انجام شد در نشریه "روانشناسی بهداشت شغلی" چاپ شده است. محققان داده‌های مربوط به افراد مورد مطالعه که 51 تا 61 سال سن داشتند را در آغاز تحقیقات خود در سال 1992 بررسی کردند.
 
سالمند کیست و سالمندی چیست؟ ترکیب جمعیتی ایران چگونه است؟

دوران پس از ۶۰ سالگي را دوران سالمندي مي‌نامند؛ سازمان بهداشت جهانی سالمندی را به ترتیب زیر تعیین می‌کند: سالمند جوان(۷۴-۶۰ سال)/ سالمند(۹۰ - ۷۴ سال)/سالمند پیر(۹۰ سال به بالا)
در آغاز قرن بيست ويكم قرار داريم قرني كه اميد به زندگي براي جهانيان از مرز ۶۶ سال گذشته است .
سالخوردگي جمعيت :
سالخوردگي جمعيت عبارتست از مرحله‌اي كه طي آن افراد سالمند نسبت بيشتري از كل جمعيت را به خود اختصاص مي‌دهد. با كاهش ميزان باروري كلي از يك سو و كاهش ميزان مرگ و افزايش اميد به زندگي از سوي ديگر، ساختار سني جمعيت از گروه‌هاي سني جوان‌تر به پيرتر تغيير مي‌يابد.
سلامت در سالمندان:
سالمندان يكي از اقشار جامعه هستند كه به مراقبت‌هاي ويژه نيازمندند و لذا از هم اكنون مي بايست ساز و كارهاي مناسب در برنامه‌ريزي‌هاي اقتصادي، اجتماعي، سياسي، فرهنگي و بهداشتي اتخاذ گردد .
سالمندي پديده طبيعي است كه به مرور زمان با تغييرات فيزيولوژيك همراه است. روند اين تغييرات در افراد مختلف يكسان است ولي سرعت انجام آن متفاوت است . در واقع پيري كاهش قواي رواني و جسمي است كه در اثر گذشت زمان روي مي‌دهد و يك فرآيند طبيعي از تغييرات مربوط به زمان است كه با تولد شروع شده و در سراسر زندگي ادامه مي‌يابد.
آنچه مسلم است از سالمندي نمي‌توان پيشگيري كرد و همگان را شامل مي‌شود. ليكن با مراقبت و مواظبت مي‌توان از معلوليت‌هاي ناشي از آن جلوگيري و يا آنها را به تعويق انداخت. مراقبت از سالمندان نياز به آگاهي‌هاي فني و پيچيده ندارد. اگر اطرافيان، افراد خانواده و فرد سالمند بعضي از نكات را بدانند و رعايت كنند، مي‌توان از بسياري از حوادث ناگواري كه براي سالمندان رخ مي‌دهد، پيشگيري نمود و شرايطي را فراهم ساخت كه سالمند خود را در خانواده، فرد مفيدي احساس كرده و سربار نداند.

ورزش سالمندان:

ورزش برای سالمندان مفید است؛ بعضی از افراد مسن‌تر از فعالیت‌های بدنی منظم بیشتر از دیگران سود می‌برند. امروزه بعضی از مطالعات، دلایل ژنتیکی خاصی را برای توضیح این مطلب ارائه نموده‌اند.
 مطالعه اخیر نشان می‌دهد که گروهی از افراد مسن که ورزش می‌کنند نسبت به سایرین در انجام فعالیت‌های بدنی، موفق‌تر هستند و علت شاید مربوط به فاکتورهای شیمیایی باشد که در کنترل فشار خون مؤثر هستند.
نتایج این مطالعه بر اهمیت ورزش کردن تأکید می‌نمایند و همچنین مکانیسم‌های مرتبط با اینکه چرا گروهی از افراد سود بیشتری از فعالیت ورزشی می برند را توضیح می دهد .

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس