تغذیه با شیر مادر، نقطه آغاز طلایی برای شروع زندگی هر کودک و سالم زیستن است.
به گزارش وبدا، رضوان نبیلی، کارشناس تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه تغذیه شیرخوار با شیر مادر بهترین شروع در زندگی هرکودک است، اظهار کرد: شیر مادر اولین واکسن کودک و بهترین منبع تغذیه برای اوست.
وی افزود: شروع زود هنگام تغذیه با شیر مادر در پیشگیری از مرگ و میر کودکان و کاهش خطر ابتلای کودک به اضافه وزن و چاقی در بزرگسالی موثر است، همچنین تغذیه با شیر مادر در تکامل اعصاب مغز نوزاد و افزایش توان یادگیری او مهم بوده و میتواند میزان شاخص هوش کودک را 3 تا 4 رقم افزایش دهد که این مزایا برای نوزادان کم وزن و نارس بسیار قویتر و پر رنگتر است.
کارشناس تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه در بیش از 8 سوره قرآن کریم به تغذیه با شیر مادر اشاره شده است، ابراز کرد: تغذیه موفق با شیر مادر تنها به عهده مادر نیست بلکه نیازمند حمایت مشاوران زبده، اعضای خانواده، کارکنان بخش بهداشت و درمان، کارفرمایان، سیاستگذاران و دیگر افراد جامعه است.
خانم نبیلی ادامه داد: عدم وجود محیطهای کاری دوستدار شیر مادر، حمایت ناکافی مادر از سوی افراد خانواده و جامعه، اجرای نادرست قوانین مربوط به مرخصی زایمان، تبلیغات کارخانجات شیر خشک سازی و .... باعث قطع زودرس شیردهی می شوند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی گناباد در راستای دستیابی به هدف جهانی تغذیه درست و به موقع همه شیرخواران با شیر مادر و همچنین در گرامیداشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، فعالیتهای مختلفی انجام داد، خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات آموزشی مرتبط با اهمیت تغذیه با شیر مادر و شعار سال ویژه مادران باردار و شیرده در سطح مراکز سلامت جامعه، پایگاهها و خانههای بهداشت، تقدیر از مادران موفق در امر شیردهی با اهداء لوح تقدیر و هدیه، برگزاری سمینار علمی تغذیه با شیر مادر ویژه پزشکان و پرسنل مراکز سلامت جامعه، برگزاری همایش تجلیل از پرسنل مبلغ شیردهی و موفق در شیردهی در بیمارستان دوستدار کودک، برگزاری همایش تجلیل از مادران موفق در امر شیردهی، پاسخ به پرسشهای رایج مادران در شیردهی توسط متخصص اطفال و پخش از نمایشگرهای مراکز سلامت جامعه و بیمارستان دوستدار کودک از جمله برنامههای اجرا شده در راستای حمایت و ترویج تغذیه با شیر مادر است.
وی با بیان اینکه در جهت افزایش آگاهی جامعه هم برنامههای مختلفی اجرا شده است، اظهار کرد: تهیه و پخش گزارش خبری اهمیت تغذیه با شیر مادر از شبکه استانی، تهیه، توزیع و نصب تراکتهای تبلیغاتی مرتبط با موضوع در سطح ادارات، داروخانهها، مطبها، مراکز سلامت جامعه و خانههای بهداشت، اطلاع رسانی شعار امسال از طریق سیستم پیام کوتاه و برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع شعار سال، ویژه فرزندان زیر 10 سال پرسنل ادارات، مراکز سلامت جامعه، پایگاهها و خانه های بهداشت از جمله مهمترین فعالیتهای انجام شده در راستای افزایش آگاهی جامعه در جهت اهمیت تغذیه با شیر مادر است.
خانم نبیلی با تاکید بر اینکه یرای بهبود وضعیت تغذیه شیرخواران با شیر مادر، به عزم و اراده قوی و ملی نیاز داریم، خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که سرمایهگذاری برای شیر مادر نه فقط برای سلامت کودکان، بلکه سرمایهگذاری در ثروت کشورها است.