معاون بهداشت دانشگاه در مراسم رونمایی از کلینیک سیار دندانپزشکی گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت، خدمات ترمیمی دندانپزشکی از 5 به 35 درصد افزایش یافته است.
برای مشاهده تصاویر کلیک کنید
به گزارش وبدا، دکتر عالمی با تبریک هفته دولت، گفت: از سال 93 با نگاه ویژه دولت تدبیر و امید و به ویژه شخص دکتر قاضیزاده هاشمی، طرح تحول سلامت به ترتیب در بخشهای مختلف آغاز شد.
وی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت از سال 93 آغاز شد، اظهار کرد: در راستای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، 15 برنامه و ده پروژه پشتیبان به اجرا درآمد که به مرور تکمیلتر شد.
معاون بهداشت دانشگاه، بخش دهان و دندان را یکی از بخشهای بسیار مهم طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت عنوان و اظهار کرد: این بخش از نیمه دوم سال94 به صورت جدی به اجرا درآمد.
دکتر عالمی با تاکید بر اینکه در حوزه تحول در دهان و دندان به سختافزار، نرمافزار و زندهافزایی توجه شده است، گفت: در حال حاضر تمام یونیتهای دندانپزشکی فرسوده در شهرستانهای گناباد و بجستان تعویض شده است و تمامی واحدهای دندانپزشکی به وسایل و تجهیزات بهروز دندانپزشکی همچون اتوکلاو تجهیز شدهاند که معمولا در مطبهای تخصصی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه فضاهای فیزیکی دندانپزشکی بهبود پیدا کرده و استاندارد شده است، ابراز کرد: یک واحد دندانپزشکی جدید در روستای روشناوند راهاندازی شده است.
انجام حدود 70 هزار مورد وارنیش فلوراید در شهرستانهای گناباد و بجستان
معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه حدود 70 هزار مورد وارنیش فلوراید برای تمام دانشآموزان همه مقاطع ابتدایی شهرستانهای گناباد و بجستان به صورت رایگان انجام شده است، افزود: این میزان وارنیش فلوراید با تعرفه دولتی بالغ بر500 میلیون تومان و با تعرفه خصوصی حدود 2/5 تا سه میلیارد تومان برای مردم هزینه داشت که خوشبختانه به صورت رایگان انجام شد.
دکتر عالمی ادامه داد: برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز در بخش دندانپزشکی، 30 دانشجوی کاردان بهداشت دهان جذب شده که اولین دوره آنها شامل 20 نفر امسال دانشآموخته میشوند و کمک بزرگی به سیستم سلامت و بهداشت دهان و دهان صورت خواهد گرفت.
انجام خدمات رایگان با محوریت ترمیم دندان برای مناطق شهری و روستایی با جمعیت زیر 20 هزار نفر
وی تصریح کرد: خدمات رایگانی با محوریت ترمیم دندان را برای مناطق شهری با جمعیت زیر 20 هزار نفر و روستایی ویژه گروههای خاص همچون مادران باردار، مادران شیرده تا یک سالگی، کودکان و نوجوانان طراحی کردیم.
وی، تامین همکاران دندانپزشک را از مهمترین مشکلات شهرستانها گناباد و بجستان عنوان کرد و افزود: تا حدودی این مشکل رفع شده است ولی تا سال آینده که اولین دوره دانشجویان دندانپزشکی تعهد خدمت کار خود را در دانشگاه آغاز کنند، این مشکل تا حدودی وجود خواهد داشت.
معاون بهداشت دانشگاه بیان کرد: در 17 مرکز سلامت جامعه که خدمات دندانپزشکی ارائه میشود، فقط 9 دندانپزشک فعالیت دارند که از این تعداد نیز، دودندانپزشک طرحی، دو نفر قرارداد بخش خصوصی و تنها 5 دندانپزشک استخدام دانشگاه هستند.
دکتر عالمی با تاکید بر اینکه جهتگیری خدمات دندانپزشکی به سمت ترمیم رفته است، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد و تنوع خدمات دندانپزشکی دانشگاه در سطح شهر و روستا، نسبت به سالهای قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت بیشتر شده است.
افزایش خدمات ترمیمی از 5 به 35درصد
وی خاطرنشان کرد: تا سال 1393 و قبل از آغاز طرح تحول نظام سلامت، فقط پنج درصد خدماتی که دندانپزشکان در شهرستانهای گناباد و بجستان ارائه میکردند، خدمات ترمیمی بود که الان این میزان به 35درصد رسیده است.
دکتر عالمی با بیان اینکه ساعت مفید کاری دندانپزشکان از چهار به بالغ بر شش ساعت رسیده است، گفت: آمبولانس دندانپزشکی یا کلینیک سیار دندانپزشکی نتیجه تاکید مقام عالی وزارت در راستای دسترسی عادلانه و خدمترسانی به مناطق محروم و اقدام مشترک معاونت بهداشت و معاونت امور اجتماعی وزارت بهداشت و مجمع خیرین سلامت است.
وی افزود: هشتاد کلینیک سیار دندانپزشکی که هر کدام 270 میلیون تومان هزینه داشته است، در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای ارائه خدمت به مناطق محروم توزیع شده است.
دکتر عالمی با تاکید بر اینکه خدمات کلینیک سیار دندانپزشکی به صورت برنامهریزی شده در مناطق محروم تحت پوشش دانشگاه در شهرستانهای گناباد و بجستان ارائه میشود، اظهار کرد: آموزش بهداشت، معاینه دهان و دندان، جرمگیری و بروساژ، فلورایدتراپی، فیشورسیلانت، ترمیم دندانها، پالپوتومی و کشیدن دندانهای غیر قابل نگهداری از جمله خدمات قابل ارائه در این کلینیکهای سیار است که تمامی آنها به صورت رایگان انجام میشود.