نقش شیر مادر در افزایش بهره هوشی وتکامل کودکان

انتشار محتوا: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۰۲:۰۰ بعد از ظهر

کارشناس تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: شیر مادر نقش مهمی در افزایش بهره هوشی وتکامل کودکان دارد.



به گزارش وب‌دا، رضوان نبیلی، کارشناس تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به اینکه 10 تا 16 مردادماه به عنوان هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نام‌گذاری شده است، اظهار کرد: اطلاعات و یافته‌های مطالعات اخیر حاکی از اثرات انکارناپذیر شیر مادر در تکامل بینایی، مغز و ضریب هوشی شیرخواران است به طوری که ضریب هوشی کودکانی که شیر مادر می‌خورند به طور متوسط حدود 3.1 درجه نسبت به شیرخوارانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، بالاتر است و هر چه مدت شیردهی بیشتر باشد حاصل بهره هوشی بالاتر است و این درجه برای نوزادان نارس و کم وزن 5.18 می باشد.
وی تصریح کرد: عوامل مختلفی مانند بهره هوشی و سطح سواد پدر و مادر، سطح اقتصادی اجتماعی خانواده، سن مادر، محیط خانه، ارتباط مادر و کودک، استرس‌های مادر، افسردگی مادر، بیماری‌های شیرخوار، ارتباط پدر و کودک، وزن تولد، رسیدن اکسیژن در بدو تولد، رشد داخل رحمی، سن حاملگی موقع تولد کودک و ... در شکل‌گیری بهره هوشی کودک دخیل است.
کارشناس تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: با این وجود، آخرین یافته‌های علمی که در دهه‌های اخیر انجام شده است حاکی از تاثیر انکارناپذیر شیر مادر بر بهره هوشی کودک است و نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، هوشیارترند.
نبیلی با بیان اینکه نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، در هفته‌های اول و دوم تولد، فعالیت بدنی بیشتری دارند و واکنش‌های آنان نیز از سایر نوزادان بیشتر است، ابراز کرد: کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند 2 ماه زودتر از دیگران به راه می‌افتند و هر چه مدت تغذیه با شیر مادر طولانی‌تر باشد، این اختلاف بیشتر است.
وی با تاکید بر اینکه هرچه مدت تغذیه با شیر مادر بیشتر باشد، قدرت تشخیص، مکالمه و حافظه کودک بیشتر افزایش می‌یابد، خاطرنشان کرد: مشکلات اجتماعی، روانی و طلاق در کسانی که در دوران کودکی از شیر مادر تغذیه شده‌اند کمتر از سایرین است و اصولاً افرادی که از شیر مادر در دوران کودکی تغذیه می‌نمایند، در سنین بلوغ و بزرگسالی از نظر عاطفی، روانی متعادل‌ترند.
نبیلی با بیان اینکه با ترویج تغذیه با شیر مادر می‌توانیم به بهره هوشی بالاتر، توسعه پایدار، تبدیل فرهنگ خشونت به صلح، طلاق کمتر در جامعه و ارتباطات انسانی بهتر برسیم، گفت: ادعا نمی‌شود که شیر مادر، فرزندان را به برندگان جایزه نوبل تبدیل خواهد کرد ولی مسلماً شیر مادرخواران، تیزهوش‌تر و هوشیارتر خواهند بود.
 
 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس