بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک ، بیماری نسبتا شایع خانم‌ها در سنین باروری

انتشار محتوا: ۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۹:۰۰ قبل از ظهر

کارشناس بهداشت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه بیماری تخمدان پلی کیستیک، یک بیماری نسبتا شایع خانم‌ها در سنین باروری(۴۵ تا ۱۵سال) است،


اظهار کرد: در این بیماری اختلالات هورمونی موجب تغییراتی می‌گردد که به دنبال آن قاعدگی، وضعیت و توانایی باروری و شکل ظاهری خانم‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
به گزارش وب‌دا، رضوان نبیلی با بیان اینکه این بیماری اگر بدون درمان برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، می‌تواند بر سلامت فرد اثر بگذارد، اظهار کرد: این بیماری یکی از شایع‌ترین اختلالات غده‌های داخلی بدن است و حدود ۱۰- ۵ درصد خانم‌ها به آن مبتلا می‌شوند، یعنی از هر ۲۰-۱۰خانم در سن باروری، یک نفر مبتلا به بیماری تخمدان پلی‌کیستیک است.
وی با تاکید بر اینکه به نظر می‌رسد امروزه با تغییر شیوه زندگی، کاهش فعالیت بدنی و افزایش وزن، شیوع این بیماری در جامعه بیشتر شده است، تصریح کرد: قاعدگی نامنظم یا عدم قاعدگی، رشد موهای زاید، نازک شدن و ریزش موهای سر، چرب بودن پوست و جوش صورت (آکنه)، افزایش وزن و افزایش چربی شکمی و تاخیر یا مشکل در باردار شدن از مهمترین علامت‌های بیماری تخمدان پلی‌کیستیک است.
کارشناس بهداشت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه علت این بیماری ناشناخته است، اظهار کرد: این بیماری گاهی در برخی خانواده‌ها بیشتر دیده می‌شود و به همین خاطر امروزه احتمال ارثی بودن این بیماری نیز مطرح است. اگر هر یک از وابستگان فرد مانند مادر، خاله و یا خواهر او مبتلا به بیماری تخمدان پلی کیستیک باشند، احتمال ابتلای فرد به این بیماری بیشتر می‌شود.
خانم نبیلی با تاکید بر اینکه بیماری تخمدان پلی‌کیستیک را نمی‌توان با یک آزمایش تشخیص داد، گفت: پزشک با توجه به علایم مختلف این بیماری و با پرسیدن سابقه بیماری، معاینه، سونوگرافی و آزمایش خون این بیماری را تشخیص خواهد داد.
وی با اشاره به قابل پیشگیری نبودن بیماری تخمدان پلی‌کیستیک، ابراز کرد: تشخیص زودرس و درمان آن از عوارض طولانی مدت مانند ناباروری، سندرم متابولیک (شامل مجموعه‌ای از عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی- عروقی، شامل فشارخون بالا، اختلالات چربی، افزایش قند خون و چاقی شکم است)، چاقی، دیابت و بیماری قلبی جلوگیری می‌کند.
کارشناس بهداشت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه، رعایت برخی اصول خودمراقبتی توسط فرد را کمک کننده به درمان و کنترل علایم این بیماری بیان کرد و افزود: داشتن رژیم غذایی متعادل، فعالیت فیزیکی منظم، کنترل و کاهش وزن، ترک سیگار و مراقبت از پوست و مو از جمله اصول خودمراقبتی موثر در درمان و کنترل علائم این بیماری است.
نبیلی با اشاره به اینکه بیماری تخمدان پلی‌کیستیک درمان قطعی ندارد، گفت: علایم این بیماری قابل درمان و کنترل است؛ اهداف درمانی این بیماری شامل کنترل علایم بیماری، حل مشکلات ناباروری، پیشگیری از ابتلای به بیماری قلبی، دیابت و ... می‌باشد.  
وی اظهار امیدواری کرد که خانم‌ها با تغییر سبک زندگی، رعایت توصیه‌های خود مراقبتی فوق و اقدامات تشخیصی زودرس بتوانند عوارض ناشی از ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس