کارگاه آموزشی ملی اجرایی برنامه آمادگی خانوادهها در برابر بلایا (DART) ویژه مراقبین سلامت و بهورزان شهرستان بجستان برگزار شد.
به گزارش وبدا، مهندس محمدرضا رادمهر مسئول واحد مدیریت و کاهش خطر بلایا معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: در راستای ابلاغ برنامه مدیریت و کاهش خطر بلایا سطح یک و لزوم امر آموزش خانوادههای ایرانی جهت افزایش آمادگی و همچنین افزایش توان پاسخ مناسب اعضاء خانواده، کارگاه یک روزه با موضوع نحوه اجرای برنامه آمادگی خانوادهها در برابر بلایا (DART) در سالن همایش شبکه بهداشت و درمان شهرستان بجستان برگزار شد.
وی تصریح کرد: سطح متوسط آمادگی خانوارهای ایرانی در برابر بلایا بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته تنها 8 درصد است و این در حالیست که تقریباً تمام جمعیت کشور در برابر انواع بلایا قرار دارند.
مهندس رادمهر با اشاره به اینکه سالانه به طور متوسط حدود 4 هزار نفر در کشور در اثر این بلایا کشته میشوند و حدود 5/1 میلیون نفر تحت تاثیر قرار میگیرند، اظهار کرد: در راستای تامین سلامت خانوادهها، برنامه ارتقاء آمادگی در برابر بلایا در سرفصل برنامههای پزشک خانواده، نظام ارجاع و طرح تحول سلامت قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه نظام سلامت به عنوان متولی اصلی تامین، حفظ و ارتقاء سلامت جامعه طی سالهای اخیر توجه ویژهای به پیشگیری و آمادگی در برابر مخاطرات طبیعی با تاکید بر نقش محوری مردم داشته است، ادامه داد: شواهد نشان میدهد که مداخلات نظام سلامت از طریق ظرفیتهای نظام شبکه میتواند آمادگی خانوادهها را در برابر بلایا در طی چند ماه تا حدود 7 برابر افزایش دهد.
وی یادآور شد: این برنامه اولین برنامه از این دست در سطح منطقه خاورمیانه بوده که مورد توجه ویژه سازمان جهانی بهداشت نیز قرار دارد.