برگزاری مانور مداخلات روانی و اجتماعی در بحران و بلایا

انتشار محتوا: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۳:۴۷:۰۰ قبل از ظهر

به همت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با همکاری هلال احمر، مانور مداخلات روانی و اجتماعی در بحران و بلایا برگزار شد.

 



به گزارش وب‌دا، اکرم صاحبی، مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی، اعتیاد و الکل معاونت بهداشت دانشگاه گفت: اختلال شایعی که بعد از بلایای طبیعی افراد گرفتار آن می شوند  اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) است.
وی افزود: افسردگی اساسی، اختلال هراس و اختلال فوبیا در واقع بیماری‌های روانی که پس از سانحه نظیر جراحات چندگانه فرد را مورد تهاجم قرار می‌دهند، از شایع‌ترین اختلالات همراه هستند.
وی با تاکید بر اینکه در این شرایط نیاز است افرادی متخصص در این زمینه مهارت‌هایی را برای شرایط بحرانی آموخته باشند تا بتوانند با مداخلات روانی خود از شدت آسیب بکاهند، ابراز کرد: با همین هدف گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در راستای برنامه‌های خود، بعد از برگزاری کارگاه آموزشی مداخلات روانی و اجتماعی در بحران و بلایا با تدریس دکتر محمدرضا غفارزاده، به منظور عملیاتی نمودن برنامه و محک زدن توانمندی‌های روانشناسان سطح شهرستان، مانوری یک روزه در پارک جنگلی روستای قوژد برگزار کرد.
صاحبی تصریح کرد: در کارگاه آموزشی مداخلات روانی و اجتماعی از تمامی روانشناسان ادارات و دانشگاه‌های مختلف و همچنین روانشناسانی که به صورت خصوصی فعالیت می‌کنند، دعوت شده بود.
وی، مرور تمامی تکنیک‌ها و مطالب کارگاه قبلی، برپایی چادر امداد و آموزش چادرزدن،  تقسیم افراد  به دو گروه خانواده‌های دچار آسیب و روانشناسان، انجام مرحله غربالگری توسط روانشناسان و شناسایی گروه‌ها با مشکلات مشترک را از جمله برنامه‌های اجرا شده در این مانور عنوان و اظهار کرد: انجام مداخله با توجه به تکنیک‌های آموخته شده از قبل، نظیر دست و فاصله، تلمبه، توجه دوگانگی، قاب کردن و ...... از دیگر برنامه‌های این مانور بود.
وی تاکید کرد: گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه افتخار دارد که جزء اولین‌ها در اجرای مانور مداخلات روانی و اجتماعی در بحران و بلایا در کشور باشد و امیدواریم با ادامه کارگاه‌های آموزشی و مانورهای مرتبط شاهد روانشناسانی توانمند در این زمینه باشیم.  
مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی، اعتیاد و الکل معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به ضرورت توجه به بلایا و حوادث، گفت: بعد از هر واقعه و حادثه‌ای شاهد صدمات جسمی و روحی هستیم که تکلیف صدمات و آسیب‌های جسمانی تا حدودی مشخص و روند درمان واضح است، ولی تکلیف آسیب‌های روحی و روانی که شاید فرد زمان بسیار بیشتری با آن دست به گریبان باشد، چیست!؟
صاحبی ادامه داد: یکی از گروه‌هایی که می‌تواند نقش بسیار مؤثر و قابل ملاحظه‌ای پس از حوادث و بلایا داشته باشد، کسانی هستند که در حیطه روان کار می‌کنند.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس