در گرامیداشت هفته سلامت، به همت ستاد برگزاری هفته سلامت دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با همکاری مرکز آموزش فنی و حرفهای و شهرداری گناباد، مسابقه آشپزی برگزار شد.
به گزارش وبدا، زهرا حسینی کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: با توجه به اینکه دومین روز از هفته سلامت امسال با عنوان «غذای سالم، جامعه سالم» نامگذاری شده است، در راستای فرهنگ سازی تغذیه سالم، مسابقه آشپزی در شهرستان گناباد برگزار شد.
وی، هدف از برگزاری این مسابقه را ترویج غذا و تغذیه سالم از طریق آموزش و توصیه به کاهش مصرف قند،نمک و چربی ،افزایش مصرف میوه و سبزی،افزایش مصرف شیر و فراورده های لبنی و حبوبات در برنامه غذایی روزانه افراد عنوان و اظهار کرد: پس از اعلام فراخوان این مسابقه از طریق بنر، تراکت و پوستر در سطح شهر و فضای مجازی، از شرکتکنندگان برای این مسابقه ثبتنام شد.
حسینی، با بیان اینکه بیش از 45 نوع غذای سنتی و سالم توسط خانمهای گنابادی در این مسابقه عرضه شد، گفت: غذاهای ارائه شده توسط سه نفر از افراد خبره در زمینه تغذیه و آشپزی مورد بررسی و داوری قرار گرفت.
وی، رعایت مسائل بهداشتی و زیست محیطی،توجه به ارزش غذایی و غنی سازی آن(استفاده از سبزیجات و حبوبات و مصرف کم نمک و روغن و چربی) ،استفاده از چاشنی ها و نوشیدنی های غیر زیان آور، استفاده ار مواد تولید شده محلی، صرفه اقتصادی، انسجام و جاافتادگی غذا، تناسب ترکیب مواد، رنگ، طعم، مزه و تزیین غذا، سفره آرایی و ابداع، نوآوری و ابتکار را ملاکهای ارزیابی داوران درباره غذاها بیان و ابراز کرد: در پایان پس از بررسی هیئت داوران، به نه نفر از شرکتکنندگانی که غذاهای آنان حائز بیشترین امتیاز شدند، جوایز ارزندهای اهداء شد.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه، هفته سلامت را فرصتی برای توجه بیشتر به سلامت جسمی و روحی عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مصرف کم میوه و سبزی در حال حاضر یکی از ریسک فاکتورهای اصلی اضافه وزن و چاقی و بیماریهای غیر واگیر مرتیط با تغذیه در کشور بشمار می رود و تشویق و ترویج مصرف بیشترحبوبات هم به عنوان منبع ارزان پروتئین و فیبر بالا و کاهش مصرف قند،نمک و چربی برای حفظ و ارتقا سلامت و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی،دیابت،بیماری های قلبی عروقی و سرطانها حائز اهمیت است لذا برگزاری مسابقه و جشنواره غذا تلنگری برای توجه بیشتر به رژیم غذایی و تهیه یک غذای سالم بود.
حسینی با تاکید بر لزوم پرهیز از مصرف فستفودها، استفاده از غذاهای سالم و سنتی را در برنامه غذایی روزانه توصیه کرد و گفت: بانوان نقش مهم و تاثیرگذاری در سلامت خود و خانواده برعهده دارند و از اینرو باید توجه ویژهای به ترویج تغذیه سالم داشته باشند.