افسردگی یک اختلال روانی شایع است

انتشار محتوا: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۳۰:۱۹ قبل از ظهر

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سخنان پیش از خطبه‌های نمازجمعه به تشریح شعار امسال هفته سلامت پرداخت و گفت: افسردگی یک اختلال روانی شایع است.



به گزارش وب‌دا، دکتر علی عالمی با بیان اینکه افسردگی یک اختلال روانی شایع است، اظهار کرد: از افسردگی به عنوان سرماخوردگی روانی هم یاد می‌شود چون به قدری شایع است که از نظر دربرگیری افراد جامعه با آن، همچون سرماخوردگی است.
وی با بیان اینکه هر ساله شعاری برای روز جهانی سلامت در نظر گرفته می‌شود، ابراز کرد: «بیایید در مورد افسردگی حرف بزنیم» شعار امسال سازمان جهانی بهداشت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه افسردگی جامعه خاصی را در برنمی‌گیرد و مربوط به کشور خاصی نیست، گفت: افسردگی به دلیل اینکه همه سنین را درگیر می‌کند، وسعت زیادی دارد.
دکتر عالمی تصریح کرد: برآوردهای جهانی نشان می‌دهد که این بیماری در 15 سال آینده بیشترین بار اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را به جوامع وارد خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه تشخیص افسردگی، یک تشخیص تخصصی است، گفت: افسردگی عبارت از احساس غم پایدار، کاهش تمایل به فعالیت‌های فی نفسه لذت‌بخش و ناتوانی در انجام فعالیت‌های روزمره است و در یک تعریف کوتاه می‌توان از عدم داشتن انرژی برای انجام کار به عنوان افسردگی یاد کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تشریح دلایل مورد توجه قرار گرفتن افسردگی، تاکید کرد: متاسفانه هنوز در خیلی از جوامع مردم فکر می‌کنند که باید اختلالات روانی از جمله افسردگی را پنهان کنند.
دکتر عالمی با بیان اینکه عده‌ای تصور می‌کنند که اختلالات روانی یک انگ و قبح است، اظهار کرد: بر خلاف این تصور، با یک بیماری طرف هستیم که هم قابل تشخیص و هم قابل درمان قطعی است و با درمان، فرد به زندگی عادی و روزمره برمی‌گردد.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت امسال موضوع افسردگی را انتخاب کرده است تا ضمن تاکید بر شیوع بالای این مشکل در جامعه، لزوم توجه به این بیماری را در جهان بیش از پیش پررنگ‌تر کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد ادامه داد: باید مردم آن‌قدر درباره افسردگی اطلاعات داشته باشند و سخن بگویند تا این نگاه تحقیری و این نگاه پنهان‌کننده مشکل در جامعه به کلی از بین برود و اگر کسی نیاز به بررسی روانی دارد باید حتما به متخصصین امر که معمولا پزشکان، روانپزشکان، روانشناسان و روانکاوان هستند، مراجعه کند.
دکتر عالمی تاکید کرد: در صورتی که فرد احساس کند که نیاز به اقدامات تخصصی تشخیصی و درمانی دارد باید به متخصصین مربوطه مراجعه کند.
وی با تشریح شعار و روزشمار هفته سلامت امسال، خاطرنشان کرد: «زندگی سالم بانشاط و امید» به عنوان شعار امسال هفته سلامت انتخاب شده که مرتبط با شعار سازمان جهانی بهداشت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد، شادی را مسری و قابل انتقال از افراد به همدیگر عنوان و ابراز کرد: همه ما تجربه داریم که وقتی در جمعی قرار می‌گیریم، اگر یکی از آن جمع شاد باشد، بقیه افراد هم از شادی آن شاد می‌شوند.
دکتر عالمی، امید را یکی از الزامات زندگی بشر بیان و ابراز کرد: امید در مومنان تقویت شده‌تر از سایرین است چراکه ارتباط مومنان با ذات لایزال الهی و خداوند بزرگ، باعث ایجاد امید می‌شود.
وی با بیان اینکه اسلام هیچ‌گاه بحث ناامیدی را تشویق نمی‌کند و همواره به انسان امید می‌دهد، ادامه داد: اگر بخواهیم شاد و امیدوار باشیم و به تبع آن زندگی سالمی داشته باشیم باید حتما یک سری فعالیت‌هایی که ما را به سمت نشاط و امید رهنمون می‌سازد، در زندگی روزمره خود قرار دهیم.
معاون بهداشت دانشگاه به بیان روزشمار هفته سلامت پرداخت و گفت: همه می‌دانیم که عقل سالم در بدن سالم است یعنی اگر بخواهیم دچار افسردگی نشویم و اختلالات روحی و روانی سراغمان نیاید، نیازمند تحرک بدنی و جسم سالمی همراه با تفریحات سالم و فعالیت‌های گروهی هستیم.
دکتر عالمی با اشاره به اهمیت و جایگاه بالای گفت: ثابت شده که مهمترین فاکتور مرتبط با سلامت انسان، فاکتور مرتبط با تغذیه است.
وی، سفیران سلامت، نهادهای اجتماعی را عنوان سومین روز از هفته سلامت بیان و ابراز کرد: خوشبختانه در راستای طرح تحول نظام سلامت بالغ بر 5 هزار سفیر سلامت در شهرستان‌های گناباد و بجستان جذب کرده‌ایم.
دکتر عالمی از سفیران سلامت به عنوان پل ارتباطی دانشگاه‌های علوم پزشکی با خانواده‌ها یاد کرد و افزود: سفیران سلامت به همراه رابطین بهداشتی نقش مهمی در انتقال آموزش‌ها و اطلاعات حوزه سلامت به خانواده‌ها بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه چهارمین روز از هفته سلامت به نام «طرح تحول سلامت، ارتقاء کیفیت زندگی» نامگذاری شده است، گفت: طرح تحول نظام سلامت از سال 93 تا ابتدای سال 96 دستاوردهای خوبی داشته است به طوری که اقداماتی که در طی سه سال در حوزه بهداشت انجام شده، در سی سال گذشته بی سابقه بوده است.
دکتر عالمی افزود: در این مدت هفت واحد ارایه خدمات سلامت جدید در سطح منطقه تحت پوشش دانشگاه افتتاح شد و طبق تفاهم صورت گرفته، 30 پروژه جدید در این حوزه احداث و مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در راستای طرح تحول نظام سلامت، 30 واحد ارائه خدمات در راستای تکریم ارباب رجوع، بهسازی، تجهیز و تعمیر شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه در طی سال‌های 93، 94 و 95 اعتبارات حوزه بهداشت به طور متوسط سالیانه بیش از دو و نیم برابر رشد داشته است، گفت: این امر ضمن افزایش دسترسی مردم به ارائه خدمات، ارتقاء و بهبود سلامت جامعه را در سال‌های آینده در پی خواهد داشت.
دکتر عالمی در پایان با تاکید بر اینکه نقش بی بدیل هنر و رسانه در ارتقاء سطح سواد سلامت جامعه بر کسی پوشیده نیست، از همه اصحاب رسانه و هنرمندان خواست تا دانشگاه علوم پزشکی را در این زمینه یاری کنند.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس