کمیته پیشگیری از خودکشی با حضور اعضای این کمیته در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد و ضمن تحلیل وضعیت شهرستان، چالشهای موجود در اجرای این برنامه بررسی و موارد لازم برای پیگیری اعضاء کمیته مصوب شد.
به گزارش وبدا، خانم صاحبی مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی، اعتیاد و الکل معاونت بهداشت دانشگاه از خودکشی و اقدام به خودکشی به عنوان یک مسئله مهم بهداشت عمومی و رفتاري ضداجتماعی نام برد و گفت: این پدیده افزون بر زیانهاي شخصی و خانوادگی، یک زیان اجتماعی نیز به حساب میآید.
وی با بیان اینکه طیف رفتار خودکشی داراي دامنهاي از فکر خودکشی، تهدید به خودکشی و اقدام به خودکشی تا خودکشی کامل است، اظهار کرد: بنا به تعاریف، افکار خودکشی به افکار مربوط به آرزوي مردن، برنامهریزي براي زمان و مکان و نحوه خودکشی و اثر آن بر دیگران اطلاق میشود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، خودکشی سیزدهمین علت مرگ در جهان و سومین علت منجر به مرگ در گروه سنی ۱۵ تا ۳۴ سال است، تصریح کرد: میزان خودکشی در طی۵۰ سال اخیر سیر صعودی داشته، این در حالی است که در بسیاری از کشورها به علت ملاحظات فرهنگی و قومی آمار واقعی خودکشی اعلام نمیشود و بسیاری از افراد و خانوادهها به دلیل انگ اجتماعی وقوع خودکشی را انکار میکنند و به حوادث نسبت میدهند.
صاحبی ادامه داد: زمانی که آمار موارد اقدام به خودکشی و خودکشی کامل را در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد با میانگین کشوری مقایسه میکنیم، بالاتر از میانگین کشور نیستیم ولی آنچه موضوع خودکشی و پرداختن به آن را مهم میکند، درد و زنجی است که خانواده به دنبال این اتفاق متحمل می شود و فردی که از سر استیصال و درماندگی به زندگی که امانت الهی است، خیانت میکند و تصمیم میگیرد برای رهایی از این اوضاع ناگوار خودکشی کند.