به همت گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه و با همکاری گروه توسعه شبکه و ارتقاء سلامت این معاونت،کارگاه تغدیه با شیر مادر ویژه مربیان رابطین سلامت شهرستانهای گناباد و بجستان برگزار شد.
به گزارش وبدا، کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: گرچه شيردهي امري طبيعي است اما نياز به آموزش دارد.، چراکه عليرغم شناخت روزافزون مزاياي شير مادر و آگاهي مادران به اين مهم، بسياري از مادران در عمل موفق نيستند، حتی هنگامی که مادران قادر به شروع خوب شیردهی هستند پس از مدتی کاملا شیردهی خود را قطع میکنند.
رضوان نبیلی با بیان اینکه مادران در محیط اطرافشان در معرض اطلاعات گمراه کننده قرار میگیرند و این امر منجر به ضعف اعتماد بنفس و ترديد در مورد كفايت شيرمادر براي تغذيه شيرخوارشان ميشود،اظهار کرد: یک راه هزینه اثربخش و مقرون به صرفه برای فراهم کردن حمایتها و آموزشهای مورد نیاز مادران باردار و شیرده، استفاده از داوطلبان سلامت آموزش دیده در حوزه شیر مادر است که تجربيات جهاني هم نشان ميدهد اين نوع حمايت در افزايش ميزان تغذيه با شيرمادر و طول مدت شيردهي بسيار موثر است.
کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه تصریح کرد: در همین راستا و به منظور توانمندسازی داوطلبان سلامت در خصوص مباحث مرتبط با تغذیه با شیر مادر، به همت گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و با همکاری گروه توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت، کارگاه تغدیه با شیرمادر ویژه مربیان رابطین سلامت شهرستانهای گناباد و بجستان برگزار شد.
نبیلی ابراز کرد: در ابتدای این کارگاه آموزشی مباحثی در خصوص معرفی برنامه، اهمیت و نقش مهم داوطلبان سلامت در ارتقاء شاخص تغذیه انحصاری با شیر مادر توسط مهندس علیمردانی سرپرست گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه بیان شد.
آمادگی مادر باردار برای شیردهی، مشکلات شایع پستانی، روشهای عملی در آغوش گرفتن شیرخوار، دوشیدن شیر و شیوههای عملی شیردهی در شرایط خاص از جمله مطالب ارائه شده در این کارگاه آموزشی بود که توسط خانم دکتر درفشی متخصص اطفال و خانم نبیلی کارشناس ترویج تغذیه با شیرمادر معاونت بهداشت دانشگاه بیان شد.
خانم علیشاهی کارشناس جلب مشارکتهای مردمی معاونت بهداشت هم در پایان این کارگاه آموزشی، فرآیند اجرای برنامه و شیوه گزارشدهی عملکرد داوطلبان سلامت را بیان و اظهار امیدواری کرد که با توانمندسازی داوطلبین سلامت و انتقال آموزشها توسط آنان به خانوادهها، گام مهمی در ارتقاء شاخصهای برنامه شیر مادر برداریم.