وزیر بهداشت در همایش روز جهانی ایدز با اشاره به همکاری ۲۳ دستگاه برای پیشگیری از ابتلا به ایدز، گفت
: اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و بیماریابی و درمان در بیماری ایدز باعث می شود تا تعداد مبتلایان به این بیماری کاهش یابد، چرا که بخشی از پیشگیری نیز درمان است.
به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی در همایش روز جهانی ایدز با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در خصوص بیماری ایدز، گفت: خوشبختانه طراحی های خوبی برای بیماریابی و درمان بیماری ایدز صورت گرفته است.
وزیر بهداشت با اشاره به همکاری ۲۳ دستگاه برای پیشگیری از ابتلا ، کاهش و کنترل بیماری ایدز در کشور، افزود: اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و بیماریابی و درمان در بیماری ایدز باعث می شود تا تعداد مبتلایان به این بیماری کاهش یابد، چرا که بخشی از پیشگیری نیز درمان است.
دکتر هاشمی یکی از موضوعات با اهمیت در زمینه بیماری ایدز را بحث بیماریابی در کشور عنوان کرد و گفت: بعد از آن باید کانونها و رفتارهایی را که منجر به شیوع این بیماری میشود، شناسایی و تلاش کنیم که اولا بیماری ایجاد نشود و اگر هم ایجاد شد، افراد با حفظ حرمت آنها کامل بتوانند به مراکز ما مراجعه کرده و خدمات دریافت کنند.
وزیر بهداشت افزود: پذیرش وجود و شیوع بیماری ایدز در کشور بخشی از موفقیت در زمینه کاهش و کنترل ابتلا به این بیماری است و همین که اجازه داده شد از صداوسیما به موضوع ایدز پرداخته شود جای تشکر دارد، چراکه نقش رسانهها بیش از نقش درمانی ما است.
وی ضمن اشاره به نقش موثر آموزش و پرورش، آموزش عالی، ائمه جمعه و صدا و سیما و رسانه ها در اطلاع رسانی و پیشگیری از ابتلا به بیماری ایدز، افزود: حتی مبتلایان به بیماری ایدز می توانند در قالب NGoها به عنوان سفیران سلامت در اطلاع رسانی و پیشگیری از این بیماری نقش داشته باشند.
دکتر هاشمی با بیان این که پذیرش وجود و شیوع بیماری ایدز در کشور بخشی از موفقیت در زمینه کاهش و کنترل ابتلا به این بیماری است، بر لزوم تدوین و اجرای بیشتر سیاست های اثر گذار در این زمینه تاکید کرد و گفت: نقش سیاستمداران و سیاستگذاران ایجاد زندگی سالم همراه با آرامش و رفاه نسبی برای مردم است.
وزیر بهداشت همچنین با اشاره به نقش محوری مادران در تربیت فرزندان، اظهار داشت: خانواده ها بخصوص مادران در آگاهی و اطلاع رسانی نسبت به ایدز نقشی موثر خواهند داشت.
دکتر هاشمی در ادامه بر لزوم توجه متولیان امر به بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تاکید کرد و گفت: در حوزه بیماری ایدز، وزارت بهداشت قربانی کم توجهی، کم کاری یا ناتوانی سایر متولیانی است که در بخشهای خود مراقبت های لازم را انجام نمیدهند و مردم دچار آسیبهای اجتماعی میشوند.
وزیر بهداشت افزود: در یک زمانی تلاش میشد که درباره بیماری ایدز نگاهی سیاسی وجود داشته باشد و فکر می کردیم که این بیماری مربوط به دیگران است، اما بیماری مرز نمیشناسد و هر کجا که بیمبالاتی و بیبندوباری بیشتر باشد، بیماریهای واگیر نیز بیشتر می شود.
دکتر هاشمی ادامه داد: به نظر من بیمبالاتی همان قانونگریزی است و باید توجه کرد که منطقه ما منطقهای است که گرفتاریهای بسیاری دارد. بنابراین نگرانی از بیماری ایدز نیز در آن بسیار جدی است.
وزیر بهداشت با تاکید بر ضرورت اثرگذار کردن سیاستهایی که میتوانند در کاهش بار بیماری ایدز موثر باشند، ادامه داد: به عنوان مثال بحث طلاق در کشور ما بسیار جدی است. همچنین موضوع کودکان کار و مسائل اقتصادی کانون تولید این بیماری محسوب میشوند و وزارت بهداشت هم قربانی کم توجهی و کمکاری یا ناتوانی سایر متولیان حوزه آسیبهای اجتماعی است، به طوری که آنها در بخشهای خودشان مراقبتهای لازم را انجام نمیدهند و مردم دچارآسیب اجتماعی میشوند که یکی از مولودهای این موضوع ابتلا به ایدز است.
وی افزود: اتفاقاتی مانند تصافات که در کشور رخ میدهد، قابل پیشگیری هستند. در حال حاضر کشور ما از نظر میزان تصادفات رتبه پنجم را در دنیا دارد و باید فکر کرد که با ارتباطات سالم و ناسالمی که در فضاهای مختلف وجود دارد، کودکانی که پدر و مادرهایشان را در تصادفات از دست میدهند، چگونه میخواهند بزرگ شوند.
دکتر هاشمی درپایان گفت: در دنیایی که همه افراد در معرض آلودگی هستند، آگاهیبخشی، نظارت، آموزش و محبت بهترین راههای موثر برای جلوگیری از این آلودگی هستند. البته مشکل ما فقط ایدز نیست بلکه باید به سایر بیماریها به ویژه بیماریهای نوظهور هم توجه کنیم