پایش بیمارستان‌های دوستدار کودک با بسته خدمتی جدید آغاز شد

انتشار محتوا: ۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۲۳:۰۰ قبل از ظهر

پایش و ارزیابی بیمارستان‌های دوستدار کودک با بسته خدمتی جدید که آبان ماه امسال به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است، آغاز شد.



به گزارش وب‌دا، خانم نبیلی کارشناس بهداشت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: نقش شیرمادر به عنوان اساسی‌ترین ماده که می‌تواند به تنهایی تمامی نیازهای تغذیه‌ای شیرخوار را از بدو تولد تا پایان 6 ماهگی تامین نماید و همچنین تاثیر تداوم آن به همراه غذاهای کمکی در طول سال دوم زندگی بر پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها، به خوبی به اثبات رسیده است و بر کسی پوشیده نیست .
وی با بیان اینکه موفقیت مادران در شیردهی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد، اظهار کرد: انجام مراقبت‌ها و حمایت‌های لازم در مراحل مختلف قبل و حین بارداری، بلافاصله پس از زایمان و در مراحل حساس روزهای اول  بعد از تولد و پس از آن مشاوره کارکنان بهداشتی ـ درمانی با مادر برای حل مشکلات شیردهی و به ویژه تحکیم اعتماد بنفس او نسبت به کفایت شیرش برای تغذیه شیرخوار، جلب حمایت خانواده در ایجاد آرامش و محیط مناسب برای شیردهی مادر، وجود قوانین حمایتی برای بازگشت مادر به محل کار پس از زایمان، انتقال اطلاعات و پیام های کلیدی توسط رسانه ها و عدم تبلیغات گمراه کننده تغذیه مصنوعی از جمله عوامل تاثیر گذار برای موفقیت مادران در شیردهی است.
خانم نبیلی با تاکید بر اینکه بیمارستان‌های دوستدار کودک نیز برای شروع موفق تغذیه با شیرمادر و تداوم آن نقش کلیدی دارند، اظهار کرد: از اقدامات حیاتی که هم اکنون در این بیمارستان‌ها در حال اجراست می‌توان به آموزش مادران باردار در خصوص شیردهی، تماس پوستی مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد، شروع به موقع شیرمادر ظرف ساعت اول تولد، تداوم تغذیه با شیر مادر به طور مکرر و انحصاری، هم اتاقی 24 ساعته مادر و شیرخوار، عدم استفاده از بطری و گول زنک، آموزش و حمایت مادران و ..... اشاره کرد.
 کارشناس بهداشت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه افزود: تاثیر هر یک از این اقدامات که به اقدامات ده‌گانه دوستدار کودک معروف است در حفظ سلامت و بقا شیرخواران و ارتقاء شاخص‌های شیر مادر به اثبات رسیده است.
خانم نبیلی تصریح کرد: پس از اجرای اقدامات دهگانه و دریافت لوح، حفظ و تداوم این اقدامات و نیز حسن اجرای آن و همچنین ارتقاء کیفیت ارائه خدمات از اهمیت بسزایی برخوردار است که در همین راستا مجموعه جدید پایش و ارزیابی که به وسیله آنها این بیمارستان‌ها مورد پایش قرار می گیرند، آبان ماه امسال به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد.
وی ابراز کرد: دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیز پس از ابلاغ، اولین کمیته بیمارستانی با محوریت نحوه اجرای مفاد این مجموعه و شیوه انجام کار با آن را در دستور کار خود قرار داد و مقرر شد در هفته اول آذرماه خودارزیابی با مجموعه جدید را آغاز کند.
وی اظهار امیدواری کرد که سعی ما برای انجام رسالتمان در جهت تحقق حق کودکان برای برخورداری از یک زندگی سالم به نتایج مطلوب برسد و روز به روز شاهد ارتقاء شاخص های سلامت کودکان و در نتیجه پرورش نسلی کارا و توانمند باشیم.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس