با توجه به شعار امسال روز جهانی غذا «آب و هوا در حال تغییر است و غذا و کشاورزی هم باید تغییر کند»، کارگاه آموزشی «تغذیه سالم و اصلاح الگوی مصرف» در سالن زکریا دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد.
به گزارش وبدا، کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه این کارگاه آموزشی با هدف افزایش مصرف حبوبات با آموزش تئوری ارزش غذایی آن و آموزش عملی تهیه 10 نوع غذای حاوی حبوبات برگزار گردید، گفت: این کارگاه آموزشی با توجه به تاکید بر مصرف حبوبات در سال 2016 به عنوان یک راهکار اصلی سازمان فائو برای حذف گرسنگی و کاهش سوء تغذیه و ارتقاء امنیت غذایی در جهان برگزار گردید.
خانم حسینی، از حبوبات به عنوان یک منبع پروتئینی با ارزش یاد کرد و افزود: پروتئین حبوبات در ترکیب با غلات تمام اسیدهای آمینه ضروری را تأمین میکند و ارزش پروتئینی آن مشابه گوشت است، در حالیکه در مقایسه با انواع گوشت ارزان و در دسترستر و هضم و جذب آن نیز آسانتر است.
وی با بیان اینکه حبوبات منبع خوب آهن است، اظهار کرد: مصرف حبوبات همراه با منابع غذایی حاوی ویتامینC ، سبب افزایش جذب آهن حبوبات شده و به پیشگیری از کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن کمک میکند، از طرفی کلسیم موجود در حبوبات در ارتقاء مقاومت استخوانها و کاهش خطر پوکی استخوان مؤثر است.
خانم حسینی، حبوبات را سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامینها و حاوی مقادیر بالایی فیبر عنوان و ابراز کرد: فیبر با کاهش جذب مواد قندی و چربی غذا خطر بروز دیابت، بیماریهای قلبی ـ عروقی، اضافه وزن و چاقی و شانس ابتلاء به سرطانهای دستگاه گوارش مثل سرطان کولن را کاهش میدهد.
برای مشاهده تصاویر کلیک کنید