اجرای طرح ارتقا سلامت دانش‌آموزان از طریق آموزش تغذیه و مکمل‌یاری آهن

انتشار محتوا: ۳ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۱:۰۰ بعد از ظهر

طرح ارتقاء سلامت دانش‌آموزان از طریق آموزش تغذیه و مکمل‌یاری آهن با هدف ارتقاء سطح سلامت دختران نوجوان و پرورش مادرانی توانمند و نسلی سالم در مدارس دخترانه شهرستان اجرا می‌شود.



به گزارش وب‌دا، زهرا حسینی مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه طرح مکمل‌یاری آهن در همه مقاطع مدارس دخترانه متوسطه اول و دوم شهرستان‌های گناباد و بجستان اجرا می‌شود، گفت: در طول سال تحصیلی تعداد 16 عدد قرص آهن طی 16 هفته (هفته‌ای یک عدد)  به هر دانش‌آموز دختر داده می‌شود.
وی افزود: برای پیشگیری از بروز ناراحتی‌های گوارشی باید دانش‌آموز در روز تعیین شده دریافت قرص آهن، حتما صبحانه خورده باشد و با معده خالی، قرص را مصرف نکند.
مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه با تاکید بر اینکه آهن از جمله ریزمغذی‌هایی است که کمبود آن در سطح وسيعی از جهان به خصوص در کشورهای در حال توسعه مشاهده می‌شود، ابراز کرد: این کمبود، زندگی ميليون‌ها نفر به ویژه زنان، کودکان، نوجوانان و سالمندان را تحت تاثير قرار می‌دهد.
حسینی تصریح کرد: در دوران بلوغ به دليل افزایش سرعت رشد نياز به بعضی از مواد مغذی افزایش می یابد که در دختران نوجوان علاوه بر افزایش نياز، دفع آهن در دوران عادات ماهانه نيز باعث شيوع بيشتر کمبود در این گروه می‌شود.
وی با بیان اینکه کمبود آهن در این دوران باعث کاهش توان ذهنی و قدرت یادگيری، افت تحصيلی و خستگی زودرس، ضعف و بی حالی، افزایش ابتلا به بيماری‌ها و کاهش مقاومت بدن در برابر  بيماری‌ها می‌شود، ابراز کرد: با توجه به اینکه دختران امروز، مادران فردا هستند، اطمينان از دریافت کافی این ریزمغذی در این دوران علاوه بر بهبود تکامل و  توانایی‌های شناختی، ذخایر کافی آهن را برای دوران بارداری در آینده فراهم می‌کند.
وی خاطرنشان کرد:  برنامه مکمل آهن یاری در دختران نوجوان با هدف ارتقاء سطح سلامت این گروه سنی گام موثری در پيشگيری از این کمبود، پرورش مادرانی توانمند و نسلی سالم را در بر خواهد داشت.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس