کارشناس مسئول سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در گردهمایی کارشناسان سلامت دهان و دندان دانشگاههای علوم پزشکی کشور حضور یافت.
به گزارش وبدا، دکتر علی رمضانی گفت: دکتر حمید صمدزاده مشاور معاون بهداشت وزارت و رئیس اداره دهان و دندان وزارت بهداشت در این گردهمایی با قدردانی از دانشگاههای علوم پزشکی به خاطر حضور فعال در نمایشگاه تهران و اقدامات انجام شده به بیان اهداف این همایش پرداخت و گفت: آموزش و پیشگیری و ارائه خدمات سطح ۱ توسط بهورزان اولویت اول اداره دهان و دندان است چراکه باید کاری بکنیم که شاخص DMFT به یک برسد.
وی با بیان اینکه در سال 95 باید مشکلات دندانی پایه سوم و ششم ابتدایی حل شود، افزود: علاوه بر تکمیل اطلاعات دانشآموزان مقطع ابتدایی و ورود آنها در سامانه، باید نرمافزار سطح دوم خدمات دندانپزشکی در مراکز ارائه دهنده خدمت نصب و راهاندازی شود.
دکتر صمدزاده افزود: مدارس تحت پوشش هر مرکز بهداشتی درمانی مشخص و کتبا به آموزش و پرورش اعلام گردد تا دانش آموزان برای دریافت خدمات سطح دو دندانپزشکی به آن مراکز ارجاع شوند. همچنین در هر مرکز اطلاع رسانی شود که خدمات سطح دو در آن مرکز انجام می شود و این خدمات در قالب بسته سلامت رایگان است.
وی با بیان اینکه در برنامه بیمه روستایی دو هدف را باید دنبال کنیم، اظهار کرد: باید زیرساخت همه مراکز اصلاح و تجهیزات آن کامل شود و عملکرد باید در مراکز روستایی خدمت ارائه شود تا بیمه کسورات نزند.
دکتر صمدزاده با بیان اینکه پرداخت دو برابر به دندانپزشک منوط به حضور ۸ ساعت کار در محل خواهد بود، ابراز کرد: برای سال ۹۵ دستورالعمل نسخه 17 آماده شده است که چالشهای نسخه ۱۶ برطرف شده است و چک لیست نظارتی جز ابزارهای نسخه 17 خواهد بود.
دکتر عسکری دبیر شورای تخصصی دندانپزشکی و رئیس دانشکدههای دندانپزشکی کشور هم در این همایش، مطالبی را در خصوص طرح تحول سلامت دهان و دندان ارائه کرد و کار گروهی انجام شد.
وی افزود: هر دانشگاه مکلف است کمیسیون راهبردی ستاد طرح تحول سلامت دهان و دندان را تشکیل دهد و پس از صدور ابلاغ اعضای کمیسیون ماده ۱۳ توسط رئیس دانشگاه، هر فصل یک جلسه تشکیل شود.
وی تاکید کرد: باید از دانشجویان دندانپزشکی متعهد خدمت که از سهمیه آن دانشگاه استفاده میکنند، حتما تعهد محضری دریافت گردد چراکه جلوی تحصیل دانشجویانی که تعهدمحضری ندادهاند، باید گرفته شود.
در ابتدای این جلسه پس از خیرمقدم رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گزارش استانی فارس توسط دکتر قیصری مسئول واحد بهداشت دهان و دندان آن دانشگاه ارائه گردید.
دکتر قیصری، اختصاص نیم درصد از اعتبارات دانشگاه شیراز برای سلامت دهان و دندان را از اقدامات این دانشگاه برشمرد و افزود: حضور پررنگ خیران در بخش سلامت دهان و دندان، احداث دو پارک سلامت دهان و دندان با همکاری شهرداری در مناطق محروم شهر شیراز برای ارائه خدمت رایگان به محرومان و دانش آموزان، تربیت ۵۲ دانشجوی بهداشت کار دهان و دندان و بکارگیری آنها و افتتاح مرکز ارائه خدمات دندانپزشکی به بیمارستان HIV با همکاری بهزیستی از مهمترین اقدامات انجام شده در استان فارس است.