مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: يک سوم تمام موارد سرطان ها قابل پيشگيري است.
به گزارش وبدا، دکتر سید فرزام میرچراغی با بیان اینکه سرطان ها، از مهم ترين بيماري هاي غير واگير هستند كه بار بيماري عمده اي را به جامعه تحميل مي¬كنند، اظهار کرد: تخمين زده مي شود كه بيش از يک سوم تمام موارد سرطان ها قابل پيشگيري و يك سوم ديگر به شرط تشخيص زود هنگام ، بالقوه درمان پذير ¬باشند.
وی با بیان اینکه بخش بزرگي از علل سرطانها شناخته شده نيستند، تصریح کرد: با رعايت چند نكته از جمله عدم استعمال دخانیات، عدم مصرف مشروبات الکلی، رعایت رژیم غذایی مناسب، نگه داشتن وزن در حد طبیعی و ... مي توان از بروز حداقل 3/1 سرطان ها جلوگيري نمود.
وی با بیان اینکه سرطان واژه ای است که به بیش از 200 نوع بیماری اطلاق می گردد، عنوان کرد: سرطان به طور فراینده ای عامل مهم در بار جهانی بیماری در دهه های آینده خواهد بود و انتظار میرود تعداد موارد جدید به 17 میلیون نفر در سال 2020 افزایش یابد که حدود 70% این موارد جدید در کشورهای کمتر توسعه یافته جهان ایجاد می شوند.
دکتر میرچراغی سرطان را دومین عامل شایع مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته و سومین عامل مرگ در کشورهای کمتر توسعه یافته عنوان کرد و افزود: سرطان یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت در ایران است که مبارزه با آن نیازمند برنامه ریزی مسئولان و جلب مشارکت مردم و مجریان درون بخشی و برون بخشی و سازمانهای مردم نهاد و رابطین سلامت می باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه خوشبختانه نیمی از سرطانها قابل پیشگیری هستند، تردیدی نیست که بهترین راه مقابله با چنین روندی مشارکت فعالانه سیاستگذاران و مجریان سازمانهای مردم نهاد و ادارات مختلف و ... است.
وی با اشاره به شعار سال جاری سازمان جهانی بهداشت "سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خود مراقبتی و امید" خاطرنشان کرد: ارتقاء آگاهی و افزایش اطلاعات مردم و جامعه در جهت پیشگیری و خود مراقبتی مهم و موثر است.