معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد بر ضرورت حساسسازی اثرات منفی مصرف زیاد قند، نمک و روغن در گسترش بیماریهای غیر واگیر توسط رسانهها تاکید کرد.
به گزارش وبدا، دکتر علی عالمی با بیان اینکه برای کاهش مصرف قند، نمک و روغن نیازمند فرهنگسازی مناسب و مشارکت عمومی هستیم، عنوان کرد: تغییر سیمای بیماریها از عفونی به مزمن و غیر واگیر پدیدهای است که کشورهای جهان با ان روبرو هستند که در اثر تغییر شیوه و سبک زندگی مردم و رواج شهرنشینی و پیشرفت تکنولوزی و کم تحرکی و .... رخ داده است.
وی با بیان اینکه امروزه بیماریهای غیرواگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور ها بشمار می روند، اظهار کرد: 76% کل بار بیماریها در ایران به بیماریهای غیرواگیر اختصاص دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد مهمترین عامل خطر بیماریهای غیرواگیر را تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی بیان کرد و افزود: مطالعات انجام شده نشان داده است که تغذیه نامناسب و الگوی غذایی، بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت نوع 2 و برخی انواع سرطان هاست.
وی عنوان کرد: مطالعات سبد غذایی مطلوب در سال 1391 نشان داده است که سرانه مصرف روزانه روغن و چربی و قند از میزان توصیه شده بیشتر و متوسط مصرف نمک بیشتر از 2 برابر مقدار توصیه شده جهانی (8/10 گرم) می باشد.
دکتر عالمی خاطرنشان کرد: با توجه به این نکات و به دلیل اهمیت موضوع، توسط دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و روغن در دی ماه امسال اجرایی شده است.