جلسه آموزشی کلاسهای آمادگی برای زایمان با حضور داوطلبان سلامت در سالن زکریا دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد.
به گزارش وبدا، کارشناس مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد یکی از اقدامات واحد سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت را آموزش داوطلبان سلامت عنوان کرد و افزود: یکی از اهداف برنامه سلامت مادران افزایش پوشش مراقبتهای پیش از بارداری است که در این راستا باید سطح آگاهی و اطلاعات مردم جهت مشارکت در این برنامه افزایش یابد.
خانم قاسمی اظهار کرد: در این جلسه آموزشی، نکاتی در مورد اهمیت زایمان طبیعی، روشهای کاهش درد زایمان، مزایای زایمان طبیعی، فواید شرکت در کلاس های آمادگی برای زایمان و چگونگی برگزاری این کلاس ها ارائه شد.
وی، مراقبتهای پیش از بارداری را یکی از عوامل مهم در حفظ سلامتی مادر و جنین عنوان و خاطرنشان کرد: بسیاری از عوارضی که برسرانجام حاملگی موثرند قبل از حاملگی قابل تشخیص و درمان می باشد.
وی با بیان اینکه با انجام مراقبتهای پیش از بارداری، وضعیت مادر از لحاظ فیزیکی، جسمی و روحی بررسی میشود، تصریح کرد: مادران با مراقبتهای پیش از بارداری و بررسی وضعیت خود، میتوانند با شرایط مطلوبی باردار شده و روند حاملگی سالمتری را طی کنند که این امر موجب کاهش مرگ و میر و عوارض بارداری در مادران و نوزدان می شود.
کارشناس مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به اینکه در تمام کشورهای توسعه یافته دنیا امروزه اعتقاد بر این است که از میزان مداخلات پزشکی در حین بارداری و زایمان کاسته شود، عنوان کرد: بارداری و زایمان یک فرآیند طبیعی است ولی با توجه به تغییراتی که در ساختار جسمی و روانی مادر رخ می دهد، باید تحت حمایت قرار گیرد.
خانم قاسمی با تاکید بر اینکه باید آگاهی و اطلاعات مادر نسبت به دوران بارداری و زایمان باید افزایش یابد، افزود: ناآگاهی از هر مسئلهای باعث افزایش نگرانی و اضطراب می شود و با شرکت در کلاسهای آمادگی برای زایمان می توان به عدم آگاهی مادر از این موضوع غلبه کرد و زایمان را با کمترین استرس و نگرانی انجام داد.
وی بیان کرد: کلاس های آمادگی برای زایمان در هشت جلسه از هفته بیستم بارداری شروع می شود و مدت زمان هر جلسها 2ساعت است.