همزمان با ششمين روز از هفته سلامت، همايش گراميداشت اين هفته و تجليل از فعالان عرصه سلامت برگزار شد.
به گزارش وبدا، در اين مراسم كه با حضور دستاندركاران، مديران و كارشناسان عرصه سلامت، اعضاي هيأت رئيسه، مديران و كاركنان دانشگاه، مسئولين ادارات و نهادها، خيرين سلامت و جمعي از توليدكنندگان و مديران واحدهاي توليدي در سالن شهيد دكتر چمران برگزار شد، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي گناباد ضمن تبريك هفته سلامت و هفته واكسيناسيون و ايمنسازي گفت: ايمني غذا از مزرعه تا سفره به عنوان شعار امسال روز جهاني بهداشت انتخاب شده تا همه دستاندركاران و آحاد جامعه توجه جديتري به سلامت غذا كنند.
دكتر علي عالمي، با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی سلامت توسط مقام معظم رهبري در سال 93 گفت: در بند 6 اين سياستها، به تأمین امنیت غذایی و بهرهمندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی، آب و هوای پاک، امکانات ورزشی همگانی و فرآوردههای بهداشتی ایمن همراه با رعایت استانداردهای ملی و معیارهای منطقهای و جهانی اشاره شده است.
وي با بيان اينكه امسال برنامههاي هفته سلامت با محوريت شعار " عزم ملي براي دسترسي عادلانه به خدمات سلامت" برگزار ميشود، تصريح كرد: سلامت در اختيار گروه خاصي نيست بلكه همه افراد در اين خصوص، حق و مسئوليت دارند.
وي افزود: سلامت و مشاركتهاي اجتماعي، سلامت و سبك زندگي ايراني- اسلامي، عدالت در سلامت و ارتقاي خدمات بهداشتي- درماني، سلامت، آموزش همگاني و خودمراقبتي، سلامت و ارتقاي ايمني غذا ، سياستهاي كلي سلامت، همكاري بينبخشي و اقتصاد سلامت و توسعه سرمايهگذاري به عنوان شعار روزهاي هفته سلامت انتخاب شده تا در جهت تحقق آنها، برنامهريزي مناسب صورت گيرد.
وي گام برداشتن در جهت اجراي اين برنامهها و دستيابي به اين اهداف عالي را بدون همدلي و همزباني دولت و ملت غيرممكن دانست و با اشاره به نامگذاري امسال با عنوان " دولت و ملت، همدلي و همزباني" از سوي مقام معظم رهبري تصريح كرد: بايد اين نامگذاري شايسته را سرلوحه تمام فعاليتهاي حوزه بهداشت قرار دهيم و با همدلي و همزباني در جهت تحقق اهداف سلامت گام برداريم.
معاون بهداشت دانشگاه در ادامه به تشريح زنجيره ايمني غذا پرداخت و گفت: خاك كشاورزي حلقه آغازين اين زنجيره است كه بايد با استفاده كمتر از سموم و آفتكشها از لطمه زدن و آسيب آن جلوگيري كرد.
دكتر عالمي ضمن تاكيد بر مصرف كودهاي طبيعي و ريز مغذي گفت: بايد براي داشتن زنجيره ايمني غذا، به همه مراحل كاشت، داشت، برداشت، گردآوري و انباركردن محصولات كشاورزي توجه شود.
وي با اشاره به اهميت فرآوري و توزيع محصولات كشاورزي در كارخانهها و واحدهاي توليدي گفت: براي توليد و فرآوري يك ماده غذايي سالم و ايمن، بايد به تهيه محصول اوليه با كيفيت، خط توليد و فرآوري، درج دقيق مشخصات، شيوههاي صحيح و بهداشتي انباركردن و انتقال توجه شود.
وي، وضعيت نگهداري و عرضه موادغذايي در اماكن توزيعي و تهيه و طبخ غذا در منزل را از ديگر حلقههاي زنجيره ايمني غذا عنوان و خاطرنشان كرد: متاسفانه مصرف سرانه روغن در كشور نسبت به سرانه جهاني آن فوق العاده بالا است كه بايد در جهت كاهش آن تلاش كرد.
وي بر لزوم كاهش مصرف نمك نيز تاكيد كرد و افزود: متاسفانه در حال حاضر بيشتر از اينكه افراد به دليل كمبود مصرف موادغذايي دچار سوء تغذيه باشند، به دليل پرخوري و بدخوري با سوء تغذيه مواجه هستند كه مصرف فست فودها يكي از اين عوامل است.
وي بر ضرورت حفظ محيط زيست تاكيد كرد و گفت: بايد با همكاري و همدلي، در جهت دستيابي به زنجيره ايمني غذايي گام برداريم.
تجليل از چند نفر از خيرين و فعالان عرصه سلامت و اجراي سرود و مسابقه، از ديگر برنامههاي اين مراسم بود.
جهت مشاهده تصاوير، اينجاكليك كنيد