معاون بهداشت دانشگاه در جمع نمازگزاران جمعه گناباد گفت: سلامت کامل جامعه در گرو سلامت مواد غذایی است.
به گزارش وبدا، دکتر علی عالمی در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه که در محل مسجد جامع و مصلی امام خمینی(ره) گفت: سلامت کامل جامعه در همه ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی در گرو سلامت مواد غذایی است.
وی ضمن تبریک هفته سلامت، به تشریح شعار بهداشتی امسال با عنوان " ایمنی غذا از مزرعه تا سفره " پرداخت و افزود: امنیت غذایی و بهرهمندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذای سالم، مطلوب و کافی و بحث آب و هوای پاک از جمله بندهای مورد تاکید در ساسیتهای کلی سلامت است که سال گذشته توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد.
وی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری گفت: برای دستیابی به زنجیره ایمنی غذایی به همدلی و همزبانی همه دستاندرکاران و مردم بیش از پیش نیازمندیم.
دکتر عالمی ، خاک کشاورزی و مراقبت از آن را به عنوان اولین حلقه زنجیره غذایی مهم و ضروری برشمرد و افزود: این زنجیره از تولید مواد غذایی شروع شده و تا مراحل گردآوری، نگهداری، انتقال محصولات کشاورزی به کارخانجات و کارگاههای تولید مواد غذایی، اماکن توزیع مواد غذایی و سر سفرههای غذایی خانوادهها ادامه دارد.
وی از همدلی و همزبانی دولت و ملت در راستای سیاستگزاری و اجرای قوانین در جهت تحقق یک زنجیره سالم غذایی با نگاه ایمنی به عنوان یک ظرفیت مهم و اساسی یاد کرد و افزود: اگر تولیدکنندگان بخش کشاورزی، از کودهای سبز و کودهای حاوی ریزمغزیهایی همچون آهن و روی استفاده کنند، ضمن متناسب نگه داشتن کیفیت خاک، به بارورتر کردن و غنیتر نمودن آن هم کمک خواهد کرد.دکتر عالمی تصریح کرد: همه ما باید توجه داشته باشیم که امانتدار محیط زیستی هستیم که باید با حفظ و حراست از آن، با کیفیت بیشتری به آیندگان تحویل دهیم.
وی، جمعآوری و توزیع محصولات کشاورزی را از دیگر زنجیرههای مهم غذایی برشمرد و تصریح کرد: افرادی که در فرآیند گردآوری؛، انبارکردن و توزیع محصولات کشاورزی فعال هستند، میتوانند با بکارگیری روشهای مناسبتر، ضمن حفظ و نگهداری کیفیت محصولات خودشان، ازآلودگی ثانویه آن کاسته و جلوگیری کنند.
وی از کارخانجات و کارگاههای فرآوری و تولید محصولات غذایی به عنوان یکی دیگر از زنجیرههای غذایی نام برد و خاطرنشان کرد: اگر مواد اولیه مرغوب تهیه و فرآیند فرآوری با نظارت بیشتر و بهتری انجام شود، میتوان انتظار داشت که موادغذایی با کیفیتتری در اختیار مردم قرار گیرد.
وی تصریح کرد: قبل از اینکه مواد غذایی به دست مردم برسد، در اختیار فروشندگان و فعالان اماکن توزیعی قرار میگیرد که در صورتی که ایمنی و سلامت را سرلوحه کار خود قرار دهند، مواد غذایی با کیفیت و سالمی به دست مردم خواهید رسید که نقش دستگاههای سیاستگزاری و نظارتی در این مرحله مهم و دشوار است.
وی از خانواده به عنوان آخرین حلقه زنجیره غذایی یاد کرد و افزود: تمامی اعضای خانواده نقش مهمی در سلامت دارند که باید با توجه به اصول خودمراقبتی، ضمن خرید محصولات باکیفیت و استاندارد، زمینه ارتقای سلامت را فراهم نمایند.
دکتر عالمی بر لزوم پرهیز از خرید مواد غذایی از دست فروشها و اغذیه فروشیهای نامطمئن و نامعتبر، طبخ و نگهداری غذا را یک اصل مهم در سلامت غذایی عنوان کرد و افزود: عدم استفاده از نمک و روغن بیش از حد در طبخ غذا میتواند موجب فراهم نمودن یک زنجیره غذایی مطمئنتر و ایمنتری شود.
معاون بهداشت دانشگاه در ادامه به طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در راستای ارتقای سلامت جامعه، از سال گذشته و به همت دولت تدبیر و امید، طرح تحول نظام سلامت در حوزههای مختلف اجرایی شد.
دکتر عالمی، بهداشت را اولویت اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی کشور عنوان کرد و افزود: از آنجا که بهداشت مقدم بر درمان است، بستههای مختلفی در خصوص بهبود استانداردها، اجرایی شد.وی، تامین و تجهیز مراکز بهداشتی درمانی و خانههای بهداشت، تامین داروهای اولیه و مکملها برای روستائیان، تکمیل فهرست داروهای موجود در مراکز بهداشتی درمانی و اصلاح و تامین نیروهای انسانی مورد نیاز از جمله پزشک و ماما را از بستههای طرح تحول نظام سلامت در حوزه سلامت برشمرد و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سالهاست در این حوزهها اقدامات جدی صورت نگرفته است، امیدواریم با اجرای کامل این بستهها و با صبر و بردباری مردم بزرگوار، بتوانیم به اهداف موردنظر نزدیک شویم.
وی با بیان اینکه مشکل کمبود ماما مرتفع شده و در شهرستان بجستان از نظر پزشک عمومی هم هیچگونه مشکلی وجود ندارد، افزود: اگرچه در ابتدای سال 93 از نظر پزشک عمومی در شهرستان گناباد با مشکلاتی مواجه بودیم، اما با تدبیری که شد و با حمایتهای مقام محترم وزارت، بخش اعظمی از این کاستیها مرتفع شده است.
وی با اشاره به مجوز جذب 20 دانشآموز بهورزی، اظهار امیدواری کرد که آموزش آنها از سالجاری آغاز شود و بتوانند در آیندهای نزدیک با اضافه شدن به جامعه بهورزی، به روستائیان خدمت کنند.
وی، افزوده شدن واکسن پنتاوالان به برنامه ایمن سازی، آموزش سلامت، اجرای طرح وارنیش فلوراید و مکملیاری در سطح مدارس را از دیگربرنامهها و فعالیتهای شاخص معاونت بهداشت در سال گذشته عنوان کرد.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید