همایش مبارزه با سرطان برگزار شد

انتشار محتوا: ۸ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۰:۰۰ قبل از ظهر

به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان (15-8 بهمن ماه)، همایش مبارزه با سرطان در سالن شهید دکتر چمران دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد.



به گزارش وب‌دا، معاون بهداشت دانشگاه در این مراسم، با بیان اینکه سلامت جسم و سلامت روان دو بخش اساسی تعریف سلامت است، اظهار داشت: سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی چهار بخش مهم سلامت است که هیچ کدام از این‌ها از هم جدا نیستند و از یکدیگر تاثیر می‌پذیرند.
دکتر علی عالمی با اشاره به اینکه سلامت جسم باعث سلامت روانی می‌شود، تصریح کرد: اگر سلامت جسمی نداشته باشیم، سلامت روانی ما تحت تاثیر قرار می‌گیرد چراکه اگر سلامت جسمی نداشته باشیم، سلامت اجتماعی و ارتباطات ما نیز دچار مشکل خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه هفته سرطان تنها یک فرصت برای توجه و تمرکز بیشتر است، اظهار داشت: بحث سرطان همچون سایر مباحث مرتبط با سلامت باید پیوسته و در تمام طول سال مورد توجه و برنامه ریزی قرارگیرد.
وی با بیان اینکه امسال پویش ملی مبارزه با سرطان، با شعار "سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خودمراقبتی و  امید" ، برگزار شد، افزود: افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان و شیوه‌های آن، اصلاح باورهای نادرست مردم در خصوص سرطان از جمله درمان ناپذیربودن آن و همچنین جلب مشارکت سیاست گذاران و مجریان سلامت در کنترل عوامل بروز سرطان از جمله مهمترین اهداف برگزاری این پویش بود.وی با تاکید بر تشخیص و درمان به موقع و با کیفیت سرطان، تصریح کرد: نکته مهمتر قبل از همه‌ی این اقدامات این است که چه کنیم که تعداد مبتلایان به سرطان کمتر شود.
دکتر عالمی با اشاره به اینکه در سال 2012، از 36 میلیون مرگ ناشی از بیماری‌های غیرواگیر در سطح جهان، 6/7 میلیون نفر ناشی از سرطان بوده است، اظهار داشت: آمار سرطان در ایران حدود 90 هزار نفر است که در 15 سال آینده حدود 70 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
وی از مصرف دخانیات، عدم فعالیت فیزیکی، مصرف الکل و تغذیه نادرست به عنوان چهار عامل خطر عمده اشاره کرد و افزود: گرچه سونامی سرطان نداریم اما عوامل سرطان زا وجود دارد و باید در جهت کاهش آنها تلاش کنیم .
وی، کنترل وزن، مصرف مواد غذایی شامل سبزی و میوه، افزایش فعالیت فیزیکی و عدم مصرف الکل و تنباکو را در پیشگیری و کاهش ابتلا به سرطان موثر دانست و گفت: سرطان‌های ریه، پروستات و معده در مردان و سرطان‌های پستان، دهانه رحم و دستگاه گوارش در زنان به ترتیب از مهمترین و شایع‌ترین سرطان‌های مهم در جهان است.
دکتر عالمی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 70 هزار مورد جدید سرطان در کشور ثبت و شناسایی شده است ، اظهار داشت: سرطان بعد از بیماری‌های قلبی عروقی و سوانح و حوادث، به عنوان سومین علت مرگ و میر در کشور است.
وی به نقش مهم خودمراقبتی در پیشگیری از سرطان اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از سرطان، اصلاح سبک زندگی است چراکه عواملی همچون تغذیه نادرست، استرس زیاد و زندگی کم تحرک ، عوارض زیادی دارد.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به اینکه بیش از 30درصد از سرطان‌ها، قابل پیشگیری هستند، خاطرنشان کرد: سرطان قابل پیشگیری و درمان است اما نکته اساسی آن، تشخیص زودهنگام آن است.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس