کارشناس وزارت و جمعی از کارشناسان دانشگاههای علوم پزشکی منطقه شمال شرق کشور، از واحد سلامت نوجوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشکی گناباد بازدید کردند.
به گزارش وبدا، معاون بهداشت در ابتدای این بازدید، در جلسهای که با حضور کارشناسان در ستاد معاونت بهداشتی برگزار شد، به تشریح تاریخچه دانشگاه و فعالیتها و برنامههای سلامت نوجوانان و مدارس پرداخت و گفت: حدود 17.5درصد جمعیت منطقه تحت پوشش دانشگاه، دانش آموز هستند.
دکتر علی عالمی با اشاره به اجرای طرح مدارس مروج سلامت گفت: در این طرح ، وضعيت بهداشت محيط مدارس ، شاخص های بهداشت روان ( مشاوره - مهارتهای زندگی ) ، معاينات فردی و بالينی دانش آموزان و کارکنان و فعاليتهای آموزشی و بهداشتی در سطح مدارس مورد ارزيابی و پايش قرار می گيرد. وی با بیان اینکه خوشبختانه مدارس مروج سلامت رشد منطقی و خوبی داشته است، تصریح کرد: امیدوارم با همکاری و تعامل خوب با آموزش و پرورش به سمتی حرکت کنیم که همه مدارس ما مروج سلامت شوند.
وی با اشاره به حضور جمعیتی کثیر و آسیب پذیر در مدارس، اظهار داشت: میتوان از این پتانسیل و جمعیت زیاد برای انجام اقدامات مرتبط با سلامت در سنینی که رفتارهای سلامت و شیوه زندگی در آن پایه گذاری و نهادینه میشود، استفاده نماییم.دکتر عالمی، افزایش توانمندیهای اطلاعاتی، دسترسی گروههای هدف به خدمات بهداشتی و افزایش زمینه ایجاد بهداشت و ایمنی برای گروههای هدف را از جمله اهداف کلی برنامههای معاونت بهداشتی عنوان کرد.
وی به پوشش 100درصدی واکسیناسیون، اجرای پرونده الکترونیک سلامت، طرح آهن یاری و مکمل یاری در مدارس، کارگاه بازآموزی مروج برای مربیان سلامت اشاره کرد و افزود: کمبود مربی بهداشت در مدارس و کمبود پزشک عمومی جهت انجام معاینات دانش آموزی و دانشجویی از جمله چالشهای پیش رو است.
دکتر عالمی اظهار امیدواری کرد که نظارت انجام شده، بتواند ضمن کمک در جهت حل مشکلات، سلامت بهینهای را برای جامعه تحت پوشش به ارمغان آورد.
شایان ذکر است کارشناسان وزارت و منطقه شمال شرق کشور پس از این جلسه، ضمن بررسی فعالیتهای واحد سلامت نوجوانان و مدارس دانشگاه در مراکز بهداشتی درمانی و مدارس شهرستان، از مرکز بهداشتی درمانی شماره 2 و مدرسه امت نوغاب یکی از مدارس مروج سلامت بازدید کردند و ضمن پایش فعالیتها و برنامههای انجام شده، فعالیتهای این دانشگاه را در این زمینه مطلوب ارزیابی کردند.