معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي در اجلاس روساي دانشگاهها ضمن تشريح برنامه هاي طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت گفت : عدالت در سلامت از مهمترين برنامه هاي طرح تحول نظام سلامت است .
به گزارش خبرنگار پايگاه خبري و اطلاع رساني وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي ( وب دا ) دكتر علي اكبر سياري در این اجلاس گفت : در طرح تحول نظام سلامت سيستم شبكه بهداشت روستايي و شهري ارتقاء يافته و با برنامه هاي جامع تري در كشور اجرا مي شود .
وی افزود: برنامه پزشك خانواده نيز باتوجه به تجاربي كه در دو استان فارس و مازندران بدست آورده است پس از اصلاح زير ساخت ها و آسيب شناسي ، در 3 استان سيستان و بلوچستان ، چهار محال و بختياري و خوزستان به صورت گام به گام با حمايت دولت در كشور اجرا مي شود .
دكتر سياري با اشاره به دستاورد هاي طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت گفت : كاهش مرگ نابهنگام مردم ، افزايش اميد به زندگي ، كاهش ابتلاء به بيماري ها ، توانمند سازي مردم ، كنترل عوامل خطر ، كنترل عوامل اجتماعي موثر بر سلامت ، عدالت در سلامت و حفاظت مالي از برنامه هاي كوتاه مدت طرح تحول سلامت در كشور است .
دكتر سياري طراحي مدلي جديد براي مراقبت فعال از بيماريهاي مزمن براي كنترل عوامل خطر را ضروري دانست و گفت : با توانمند كردن مردم و همكاريهاي بين بخشي مي توان عوامل خطر مانند ، رژيم غذايي نامطلوب ، فشار خون ، اضافه وزن و چاقي را كاهش داد .
وي افزود : 3 راهبرد كلي براي كنترل عوامل خطر در نظر گرفته ايم كه اصلاح سيستم ، توانمند ساختن مردم از طريق خود مراقبتي و آموزش اقشار مختلف جامعه و همكاري هاي بين بخشي از جمله اين راهبرد هاست .
معاون بهداشت، اصلاح مديريت ، تامين نيروي انساني ، آموزش ، نظارت و ارائه بسته خدمتي ، منابع مالي و استفاده بهينه از منابع مالي را از برنامه هاي در دستور كار وزارت بهداشت برشمرد و گفت : با تامين منابع مالي مي توانيم شاخص ها را ارتقاء دهيم .
معاون بهداشت افزود : تامين 7500 پزشك و ماما ، تامين دارو تجهيزات پزشكي ، رسيدگي به مشكلات حاشيه كلان شهر ها ، برنامه استقرار شبكه جامع همگاني با مديريت شبكه از اقداماتي است كه بزودي در كشور اجرا مي شود .
دكتر سياري با تاكيد بر اين كه اولويت ما در برنامه پزشك خانواده در دو استان فارس و مازندران است ، گفت : با اجراي برنامه پزشك خانواده مي توانيم تحول بزرگي را از نظر مشكل بيكاري در حوزه بهداشت و درمان حل كنيم و به حمايت همه سازمانها ي مرتبط با اين حوزه مانند آموزش و پرورش ، نيروي انتظامي ، استانداران ، فرمانداران و ائمه جماعات نياز داريم .
دكتر سياري با بيان اينكه 8 برنامه پشتيباني براي اجراي برنامه پزشك خانواده داريم، گفت : مديريت ، آموزش كاركنان ، پايش ارزشيابي ، تكميل و تجهيز شبكه ، تكميل نظام اطلاعات و ارتباط با مراكز پژوهشي و آموزشي و ارائه بسته خدمتي و نظام پرداخت از مهمترين برنامه هاي معاونت بهداشت است .