همزمان با آغاز دومین ماه از شروع سال تحصیلی جدید، طرح پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان 14-6 ساله در سطح مدارس ابتدایی آغاز شد.
به گزارش وبدا، کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: به منظور فرهنگ سازی و افزایش مراقبتهای بهداشت دهان و پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان 14-6 ساله و در راستای طرحهای اداره سلامت دهان و دندان، برای چهارمین سال متوالی، طرح ملی وارنیش فلوراید با همکاری مدیریت آموزش و پرورش از اول آبانماه در مقاطع اول، دوم و سوم مدارس ابتدایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد آغاز گردید.
دکتر علی رمضانی افزود: در اجرای این طرح ابتدا آموزشهای لازم توسط کارشناسان معاونت بهداشتی و مربیان بهداشت دهان در مدارس به دانش آموزان ارائه میشود و پس از مسواک زدن جهت انجام عمل وارنیش فلوراید آماده میشوند که این کار توسط تیم درمانی معاونت بهداشتی به صوت رایگان انجام میشود.
وی با بیان اینکه در این مرحله، 5523 دانشآموز به صورت رایگان وارنیش فلوراید دریافت خواهند نمود، اظهار داشت: از نظر علمی ثابت شده است که فلورایدتراپی با وارنیش میتواند تا 60% پوسیدگی دندانهای کودکان را کاهش دهد.
دکتر رمضانی با بیان اینکه پیشگیری از پوسیدگی دندان ها در کودکان یکی از اهداف مهم در برنامه های سلامت دهان و دندان می باشد و فلوراید می تواند نقش مهمی در کاهش پوسیدگی دندان و حتی برگشت پوسیدگی داشته باشد، تصریح کرد: وارنیش فلوراید یک ماده زرد نیمه مایع حاوی غلظت 5% از نمک فلوراید است که به صورت یک لایه چسبنده زرد رنگ روی سطح دندان ایجاد می کند و در تماس با بزاق دهان سفت می شود و به مرور فلوراید آزاد می کند.
وی خاطرنشان کرد: هدف از کاربرد وارنیش فلوراید، آهسته سازی روند پوسیدگی، توقف آن و حتی معکوس کردن سیر پوسیدگی دندان است.