برگزاری کارگاه‌های رویکردهای دفتر سلامت جمعیت ،خانواده و مدارس در راستای افزایش نرخ باروری کلی

انتشار محتوا: ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۸:۰۰ قبل از ظهر

به همت واحد سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه، کارگاه‌هایی‌ در راستای افزایش نرخ باروری کلی برگزار شد.



به گزارش وب‌دا، در این کارگاه‌های آموزشی که به صورت جداگانه برای مسئولان واحدهای ستادی معاونت بهداشتی، بهورزان، کارشناسان و کاردانهای بهداشت خانواده و ماماها در سالن زکریا برگزار شد، معاون بهداشت مهم ترین رویکردهای ارتقای نرخ باروری کلی را فرهنگ‌سازی و افزایش دانش جامعه درباره سیاست‌های جمعیتی، جمعیت مطلوب، خانواده و فرزندآوری سالم و صالح، تأمین مطلوب‌ترین کیفیت خدمت برای داشتن انسان سالم، ازدواج و باروری، سن ازدواج و باروری، اشتغال بانوان و فرزندآوری ،ناباروری و فرزند آوری ،طلاق و فرزندآوری ،تحصیلات و فرزندآوری ،مسائل اقتصادی و فرزندآوری ،آینده نگری و فرزندآوری عنوان کرد.
دکتر علی عالمی با بیان اینکه ‌کاهش نرخ باروری کلی به کمتر از حد جایگزینی خطری است که موجب منفی شدن شاخص رشد جمعیت و به دنبال آن کاهش جمعیت می‌شود، اظهار داشت: ضروری است ضمن حفظ و ارتقای سلامت باروری، با سیاست های تشویقی مناسب و عملی،نرخ باروری کلی در کشوربه بیش از 2.1 افزایش یابد.
وی با بیان اینکه نرخ باروری کلی در کشور بر اساس سرشماری سال 1385، کمتر از حد جایگزینی (96/1) و بر اساس سرشماری سال 1390، با کاهش بیشتری به 8/1 رسیده است، تصریح کرد:اگرچه در سال های کنونی و بر اساس اطلاعات سازمان ثبت احوال هر ساله بیشتر از یک میلیون نفر به جمعیت کشور افزوده می شود، پیش بینی می‌گردد که در طول زمان در صورت تداوم نرخ باروری کلی زیر حد جایگزینی و ادامه وضعیت فعلی، تعداد تولد کاهش و تعداد مرگ افزایش یابد به گونه ای که در حدود سال های 30-1420 این دو مورد با هم برابر شده و میزان رشد جمعیت کشور را صفر نموده و با تداوم نرخ باروری کلی در حد کمتر از جایگزینی، شاهد رشد منفی و کاهش جمعیت خواهیم بود.
دکتر عالمی با اشاره به اینکه مسئله جمعیت در کشور موضوعی ملی، فرابخشی، علمی و چند تخصصی و در ارتباط با توسعه کشور و اقتدار ملی است،خاطرنشان کرد: اصلاح خدمات سلامت باروری و تنظیم خانواده وزارت بهداشت در راستای ارتقای نرخ باروری کلی، حفظ و ارتقای سلامت مادران و کودکان می باشد.
دکتر عالمی علاوه بر این کارگاه‌ها، در جلسه هیأت رئیسه دانشگاه نیز به تشریح سیاست‌های وزارت متبوع در خصوص برنامه‌ها و رویکردهای افزایش نرخ باروری کلی پرداخت.
شایان ذکر است واحد سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی در راستای منویات مقام معظم رهبری و پیرو سیاست‌های ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، کارگاه‌های آموزشی ویژه گروه‌های مختلف با رویکردهای افزایش نرخ باروری کلی برگزار می‌کند.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس