همایش ویژه بیماران دیابتی برگزار شد

انتشار محتوا: ۴ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۰:۰۰ قبل از ظهر

به همت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي گناباد و در راستای افزایش آگاهی و اطلاع رسانی، همايش ديابت ويژه بيماران ديابتي شهرستان با حضور چهارصد بیمار دیابتی در سالن شهید دکتر چمران برگزار شد.



به گزارش وب‌دا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكي گناباد در ابتدای این همایش با اشاره به عوارض و پیامدهای بیماری دیابت بر ضرورت آموزش و اطلاع رسانی همه جانبه در جهت افزایش آگاهی شهروندان تاکید کرد و افزود: آگاهي درباره بيماري ديابت تنها منحصر به افراد ديابتي نيست بلكه بايد تمامي مردم از اين آموزش ها بهره گيرند.
دکتر علی عالمی با بیان اینکه دیابت یا مرض قند یک بیماری متابولیک غیرواگیر است که در آن میزان قند خون بیمار بر اثر عدم توانایی سلولهای بدن در مصرف مناسب مواد قندی، بالا می رود، اظهار داشت:گرچه خیلی وقتها نمی‌توان برای این بیماری درمان قطعی ارائه کرد اما با روش‌هایی می‌توان عوارض آن را کم یا به تاخیر انداخت.
وی با اشاره به اینکه در برخی کشورها بیش از 15% کل بودجه بهداشتی به دیابت تخصیص می‌یابد، تصریح کرد: بعد از حوادث و نابینایی مادرزادی، دیابت شایعترین علت نابینایی در جهان است. وی به تاریخچه این بیماری اشاره کرد و گفت: این بیماری همگانی، همه گیر و جهانی است بطوریکه 15-5 درصد در جوامع مختلف وجود دارد. دکتر عالمی با بیان اینکه بیماری دیابت عامل 9% کل مرگ و میرها در جهان است، اظهار داشت: سال 86 از هر بیست ایرانی یک نفر مبتلا به دیابت بود که پیش بینی می‌شود تا سال 1404 از هر هفت ایرانی یک نفر مبتلا شود که افزایش آگاهی و اطلاع رسانی را ضروری می‌سازد.
وی  به عوارض و آسیب‌های اجتماعی، اقتصادی، روانی و خانوادگی این بیماری اشاره کرد و افزود: عدم کنترل دیابت، علت اصلی حمله قلبی، سکته مغزی، کوری و نارسایی کلیه است و با کنترل به موقع قندخون و تشخیص اولیه و زودرس دیابت، می‌توان از عوارض آن جلوگیری کرد.
در ادامه این جلسه دکتر علی اکبری متخصص اعصاب و روان در خصوص ملاحظات روانشناختی در دیابت مطالبی عنوان کرد. دکتر اکبری با تشریح بهداشت روانی در بیماران دیابتی افزود: دیابت جزء بیماری‌هایی است که درمان آن طولانی مدت است و اگر فرد بیمار نقش خود را در درمان ایفا نکند به تدریج حالت ناامیدی و ناتوانی در وی ایجاد خواهد شد و در نتیجه پیشرفت محسوسی در درمان او ایجاد نمی‌شود. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به اینکه 30% افراد مبتلا به دیابت دچار افسردگی و استرس می‌شوند، تصریح کرد: باید نگرش کسانی که دچار بیماری می‌شوند را عوض کنیم تا با ایجاد سازگاری در آنها، از آسیب‌های بعدی جلوگیری شود. دکتر اکبری ضمن تاکید بر لزوم افزایش آگاهی و اطلاع رسانی، با بیان اینکه گاهی اوقات رفتار ما با آگاهی و اطلاعات ما هماهنگی و تطابق ندارد، افزود: در کنار آگاهی باید احساس خطر نماییم تا به این باور برسیم و تفکر و نگرش ما نسبت به دیابت اصلاح شود تا با تغییر شیوه زندگی و رعایت نکات توصیه شده از بروز این بیماری پیشگیری یا در صورت ابتلا عوارض آن را کاهش دهیم. وی با اشاره به اینکه بیماری‌های جسمی با بیماری‌های روانی ارتباط دارد، گفت: استرس، افسردگی، اضطراب و اختلال در غذا خوردن از جمله عواملی است که باعث نوسان در قند خون می‌شود.
همچنین در این همایش، خانم دکتر غزال جواد موسوی متخصص داخلی در خصوص درمان و عوارض دیابت و سعید رئیس زاده کارشناس تغذیه در خصوص نقش تغذیه در کنترل دیابت مطالبی ارائه کردند.
انجام يك نوبت آزمايش قند طي مدت برگزاري جلسه براي بيماران ( بصورت ناشتا و غير ناشتا ) از دیگر برنامه‌های این همایش بود.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس